Adaylara tepki gösteren AKP'li il başkanı görevden alındı

Adaylara tepki gösteren AKP'li il başkanı görevden alındı

AKP Ordu İl Başkanı Tomakin'in yerine Selman Altaş atandı. 

Partisinin aday listesine ilişkin itirazları dile getiren AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, görevden alındı. 

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda partisinin milletvekili adaylıklarına ilişkin rahatsızlıkları dile getiren AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, görevden alındı. Karar'da yer alan habere göre eleştirileri gündeme getirmesinin ardından görevden alınan Tomakin'in yerine, Selman Altaş atandı. 

Tomakin, partisinin milletvekili aday listesine Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar ile tepki göstermiş ve "İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor" demişti. Tomakin, ayrıca, seçim akşamı yaşayabilecekleri "riskleri" üstlenmek istemediğini ve istifanın eşiğinde olduğunu dile getirmişti.

'ORDU HALKI CİDDİ ŞEKİLDE İTİRAZ EDİYOR'

Paylaşımlarda şu ifadeler yer almıştı:

"Yüzyılın seçimine yaklaşık bir ay kaldı. Aday listelerimiz Genel Merkez tarafından ilan edildi ancak İl Başkanı olarak bulunduğum şehirde sorumluluğu üzerinde taşıyan birisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor.

Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor.

Ordu’da yapılmış bunca işlerin üzerinden böyle bir aday listesi ile milletimizin karşısına çıkmanın, seçim günü akşamı Ordu ilimizde milletvekili seçimlerinde yaşayabileceğimiz riskleri açıkçası üstlenmek istemiyorum.

Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanım, sesimizi duymanızı ve geldiğimiz noktada istifanın eşiğinde olduğumuzu arz ediyor, takdir ve talimatlarınızı bekliyoruz. Saygılarımla..."