Adana'da yıkılan okul duvarının altında kalan 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Adana'da yıkılan okul duvarının altında kalan 12 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

Yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün ziyarete gittiği ilkokulunda üstüne bahçe duvarı yıkılan Pınar Tutak hayatını kaybetti.

Adana'da 5. sınıf öğrencisi Pınar Tutak, yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün, öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmek için gittiği mezun olduğu ilkokulda üstüne yıkılan bahçe duvarının altında kalarak hayatını kaybetti. 

Olay, 2 Mart günü merkez Seyhan ilçesi Meydan Mahallesi’ndeki Yeşilyuva İlkokulu'nda meydana geldi. Meryem ve Cuma Tutak çiftinin 5 çocuğundan biri olan 12 yaşındaki Perihan Tutak, yüz yüze eğitimin başladığı ilk gün, arkadaşlarını ve öğretmenlerini görmek için geçen yıl mezun olduğu ilkokula gitti. Burada kardeşleri ve arkadaşlarıyla oyun oynayan Perihan Tutak’ın üzerine bahçe duvarı devrildi. Tutak, duvarın altında kaldı.

Okul yönetiminin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Enkazın altından çıkarılan küçük Perihan, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Perihan Tutak, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Küçük çocuğun yakınları, duvarın yıkılmasında okulun ihmali olduğunu savunarak okul yetkililerinden şikayetçi oldu. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

DAHA FAZLA