Adana’da Suruç eylemine polis saldırdı: 17 gözaltı

Adana’da Suruç eylemine polis saldırdı: 17 gözaltı

Suruç Katliamı’nın yıl dönümünde, gençlik örgütlerinin “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganıyla yapmak istediği eyleme polis saldırdı.

İleri Haber

Adana’da Suruç Katliamı’nın yıl dönümü için yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırıda 17 kişi gözaltına alındı.

20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişi, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, Suriye, Irak ve Türkiye’de katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.

Katliamın 6. yıl dönümünde Adana’da gençlik örgütleri tarafından “Suruç için adalet, herkes için adalet” sloganıyla İnönü Parkı’nda yapılmak istenen basın açıklamasına polis saldırdı. Saldırıda 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.