Adana’da son iki ayda 38 gözaltı, 7 ev hapsi

Adana’da son iki ayda 38 gözaltı, 7 ev hapsi

HDP üyesi gençlere son iki ayda gerçekleştirilen operasyonlarla 38 kişi gözaltına alındı, biri tutuklandı, yedisi ev hapsi cezası aldı.

Adana’da son iki ayda HDP üyelerine yapılan ev baskınlarında üçü çocuk 38 kişi gözaltına alındı. 38 kişiden biri tutuklanırken, yedisine ev hapsi verildi, kalanlar adli kontrolle serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi (PM) ve Gençlik Meclisi üyesi Ferhat Kalkan’ın da aralarında bulunduğu 38 kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Biri “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanırken, yedi kişi ev hapsiyle kalanları ise adli kontrolle bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında kentte 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde HDP Gençlik Meclisi üyelerine yönelik yapılan operasyonda aralarında HDP PM ve Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Kalkan’ın da olduğu üçü çocuk 17 kişi gözaltına alınmıştı.

“Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) üyesi oldukları” iddiasıyla gözaltına alınan gençlerden yedisi emniyetten serbest bırakılırken, Kalkan ve üç genç “ev hapsi”, geriye kalan üçü çocuk altı genç de ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmıştı.