Adana’da polis ve valilik 'Barınamıyoruz' diyen öğrencileri nasıl engelleyeceğini şaşırdı

Adana’da polis ve valilik 'Barınamıyoruz' diyen öğrencileri nasıl engelleyeceğini şaşırdı

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarına karşı başlattıkları akşam nöbetleri Adana'da çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışılıyor.

Poyraz İnanç

Türkiye'nin farklı kentlerinde başlayan ve günlerdir süren akşam nöbetleri Adana'da polis ve valilik tarafından çeşitli bahanelere engellenmeye çalışılıyor. Pazartesi günü barınma hakları için toplanan öğrenciler polisin hukuksuz müdahalesi ile karşılaşarak dağıtılmış, bunun üzerine Çarşamba günü yeniden seslerini yükseltmek isteyen öğrenciler karşılarında tekrar polisi gördü.

EMNİYET VALİ'YE, VALİ EMNİYET'E YÖNLENDİRİYOR

Polisin "Eylem yapacağınızı önceden bildirin" sözüne karşı perşembe sabahı Adana Emniyet Müdürlüğü'ne giden öğrenciler polis tarafından valiliğe yönlendirildi. 

Adana Valiliği hukuk işlerine giden öğrenciler kendilerine "Bu bizlik bir şey değil, çünkü burda izin almalık bir durum yok” denildiğini fakat yine de emniyete bildirmek adına dilekçe tutulduğunu söyleyerek “Biz dilekçemizi yazdık. Valiliğin hukuk işleri de bize bunun izin alınmadan yapılabileceğini sadece polisin çevre güvenliği alması için emniyete bildirilmesi gerektiğini söylediler. Yani kendileri de ortada suç teşkil eden bir durumun olmadığını biliyorlar. Tamamen keyfi olarak müdahale ediyorlar” dile getirdi. 

VALİ YARDIMCISININ ÇÖZÜMÜ: SOSYAL YARDIM

Son olarak imza almak üzere vali yardımcısının odasına gittiklerini belirten öğrenciler, vali yardımcısının çözüm önerisi karşısında hayrete düştüklerini belirterek “Vali yardımcısına giderek emniyete vereceğimiz dilekçe için imza istedik. Vali yardımcısı ise bize 'İhtiyacı olan varsa sosyal yardım yapalım' dedi. Hala birkaçımızın sorununun çözülmesi ile konun kapanabileceğini düşünüyorlar. Vali yardımcısı dilekçeyi de imzalamayarak 'Vali beye sormam gerek' dedi” şeklinde konuştu. 

ALAN ABLUKA ALTINDA

Öğrencilerin toplanmaması için alanı çevik kuvvet ve gözaltı aracı ile ablukaya alan polis hiçbir şekilde toplanılmasına izin verilmeyeceğini, toplanma durumunda gerekirse gözaltı olacağını belirterek, vali yardımcısının sosyal yardım çözümünü dile getirdi. Diğer yandan polis, Adana’da bir sorun olmadığına kanaat getirerek “Adana’da yurt sorunu yok, arkadaşlarınıza destek olmak istiyorsanız onların bulunduğu yerde eylem yapın"  ifadelerini kullandı.

GAZETECİLER TAKİP EDİLDİ 

Polis, öğrencilere dönük tutumu ve alandaki durumu görüntülemek isteyen gazetecileri de adım adım takip etti. 

DAHA FAZLA