Adana'da orman yangını sebebiyle 5 köy tahliye edildi

Adana'da orman yangını sebebiyle 5 köy tahliye edildi

Kozan'da dünden bu yana söndürülemeyen orman yangını sebebiyle 5 köy tahliye edildi, 2 köyde ise tahliye çalışmaları için hazırlık yapılıyor.

Adana’nın Kozan ilçesi Kızlarsekisi bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle köylerin tahliyesine başlandı. Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan ilçesinde çıkan orman yangın nedeniyle 5 köydeki vatandaşların tahliye edildiğini, 2 köyde ise tahliye için hazırlık yaptıklarını söyledi. 

Kozan'da Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca mahallelerinde akşam saatlerinde başlayan yangın nedeniyle jandarma ekipleri yurtaşlara evlerini boşaltmaları için anonslar yapmaya başladı.

Kozan Orman İşletme müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz, orman yangın işçisi çevredeki ekiplerin desteği ile yangına müdahale ediyor.

NE OLMUŞTU?

Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 19.45 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yer ekibi sevk edilmişti.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Savruk Yaylası'nda ve çevredeki bazı mahallerdeki evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı. 

DAHA FAZLA