Adana'da iş cinayeti: Makinenin içine sıkışan işçi hayatını kaybetti

Adana'da iş cinayeti: Makinenin içine sıkışan işçi hayatını kaybetti

Aydın Elibol, arıza yapan atık öğütücü makinasının içindeyken makinanın çalıştırılması sonucu yaşamını yitirirken, makinayı çalıştıran işçi ise gözaltına alındı.

Adana’da arıza yapan atık öğütücü makinasını durdurup içine giren Aydın Elibol isimli işçi, iş arkadaşının makinayı tekrar çalıştırması sonucu hayatını kaybetti.

Adana Organize Sanayi Bölgesindeki bir plastik fabrikasında meydana gelen iş cinayetinde, Aydın Elibol isimli işçi 2 numaralı atık öğütücü makinasının kazanına demir sıkıştığı için makinayı durdurup demiri çıkarmak için kazanın içine girdi. Bu sırada M.K. isimli bir işçi makinaların olduğu kısma geldi. M.K. 1 numaralı atık öğütücü makinasının çalıştırmak için düğmeye bastı. Ancak 2 numaralı makine çalışınca Elibol makinanın içinde ağır yaralandı.

M.K.'nin hemen makinayı durdurup yardım istemesi üzerine olay yerine sağlık, Can-Kur ve AFAD ekipleri çağrıldı. Makinanın içinde yaşamını yitirdiği tespit edilen Elibol’un cansız bedeni makinadan çıkartılıp adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. M.K. ise “taksirle ölüme sebebiyet vermekten” gözaltına alındı.