Adana'da Hilton-SA otel işçileri greve çıktı

Adana'da Hilton-SA otel işçileri greve çıktı

Adana Hilton-SA'da çalışan işçiler maaşlarının ve kıdem tazminatlarının verilmemesi üzerine greve çıktı.

İleri Haber

Adana’da Hilton-SA'da çalışan 95 otel işçisi, maaş ve kıdem tazminatı gibi haklarının gasp edilmesinden dolayı greve başladı.,Grevdeki işçiler mücadelelerinde kararlı olduklarını belirterek,  “Hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandılar.

Merkez Seyhan ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’ndeki Hilton-Sa’da greve çıktığını açıklayan işçiler, diğer Hilton otellerinde çalışan işçilerden çok daha düşük maaş aldıklarını belirttiler.

Otel emekçilerinin grevine Türkiye Otel-Lokanta-Eğlence Yerleri Sendikası (OLEYİS) destek verdi.

OLEYİS Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke,burada yaptığı konuşmasında işverenlerin tutumu nedeniyle greve başladıklarını, işçi haklarını sonuna kadar savunacaklarını ve sonuna kadar işçilerin yanında olacaklarını belirtti.

Böke, turizm sezonunda üst düzey enerjiyle çalışan otel çalışanlarının haklarının verilmesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin bacasız fabrikası konumunda bulunan ve mevsim itibariyle en canlı sezonunu yaşayan turizm sektöründe, sendikamızın iyi niyetli bütün çabalarına işveren olumsuz karşılık vermiş ve işçileri adeta greve zorlamıştır. İşverenin bu tavırla yaklaşmasının anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

'HAKKIMIZI ALANA KADAR GREV DEVAM EDECEK'

Vedat Böke, “Adana Hilton-SA ile olan ilişkimiz kurulduğu günden bu yana başarılı bir şekilde devam etti. Ancak 2019 yılı toplu iş sözleşmeleri müzakere süreci, sendikalarımızın bütün girişimleri ve çabalarına rağmen, işverenin uzlaşmaz tavrından dolayı tıkanma sürecine girdi. Bizler hakkımızı alana kadar mücadelemizi sürdürecek, grevimize devam edeceğiz.”