Adana'da HDP'ye operasyon: İl eş başkanı dahil 12 kişi gözaltında

Adana'da HDP'ye operasyon: İl eş başkanı dahil 12 kişi gözaltında

Adana'da TEM ekipleri, HDP Adana il yönetimine yönelik operasyon yaparak aralarında il eş başkanının da bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da bulunduğu 12 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanması için sabaha karşı ev baskınları yaptı.

İL EŞ BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA

Ev baskınlarında aralarında HDP Adana İl Eş Başkanı Gülseren Turhan, eski HDP İl Eş Başkanı Hüseyin B.'nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürülmesinin ardından, emniyete götürülerek sorguya alındı.

Bu arada polis HDP İl Başkanlığı ve HDP Seyhan İlçe Başkanlığı binalarına da girip arama başlattı. Parti binalarındaki aramalar devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Dün, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa mahallesinde bulunan HDP seçim irtibat bürosuna polis baskın düzenledi.

Polisin büro içerisinde bulunan, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in fotoğrafının olduğu “Zülküf Gezen ölümsüzdür” dövizleri için baskın düzenlediği öğrenildi.