Adana'da CHP'li belediyenin ekmeklerini yurttaşlara dağıtan 3 kişi gözaltına alındı

Adana'da CHP'li belediyenin ekmeklerini yurttaşlara dağıtan 3 kişi gözaltına alındı

Adana’da CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesinden gelen ekmekleri yurttaşlara dağıttığı için 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar hakkında herhangi bir tutanak tutulmadığı ifade edildi.

Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Yunusoğlu mahallesinde sokağa çıkma yasağı esnasında 3 kişinin CHP'li Adana Büyükşehir Belediyesinden gelen ekmekleri vatandaşa dağıttıkları için gözaltına alındığı belirtildi.

Mahalle esnafından Mevlüt Kaya, cuma günü Adana Büyükşehir Belediyesi'nin mahallede dağıtılmak üzere gönderdiği 3 bin tane ekmeği gönüllü olarak yoksul vatandaşlara ulaştırdıktan bir gün sonra ekmeklerin dağıtımını birlikte yaptığı 3 kişinin evlerinden gözaltına alınarak Doğankent Karakolu'na götürüldüğünü ifade etti.

Evrensel gazetesinin haberine göre, kendisinin de gözaltına alınacağının söylendiğini ifade eden Kaya, “Gözaltına alınan 3 arkadaşım belediyenin araması ile serbest bırakıldı. Böylece beni gözaltına almadılar. Ancak gözaltı işlemi ile ilgili bir tutanak tutulmadı” dedi.

NE OLMUŞTU?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AKP hükümetinin CHP’li belediyelerin bedava ekmek dağıtmasını engellenmesini, 5 kuruş fiyat belirleyerek aştığını açıklamıştı.

Karalar; ekmek dağıtımına ilişkin şunları söylemişti:

“Ekmek dağıtmanın terörizmle ilişkilendirilmesini anlamak mümkün değil. Ben de dağıtıyorum ekmek. ‘Parasız dağıtamazsın’ dediler, ben de 5 kuruşa dağıttım. Hafta sonu 5 kuruşa dağıttım. Demin de söyledim, çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Alanlarımız ekilemeyebilir. Biz ilerde gıda sıkıntısı çekebiliriz. Şu anda Adana’da tüm alanların ekilebilir hale gelmesi için Adana Belediyesi büyük gayret sarf ediyor. Biz 12 bin çiftçiye destek olacağız. Ve şu anda Mersin ve Adana, tarım çiftçilerine biz tarım kenti kurmayı düşünüyoruz. Bunlar Zeydan Karalar’a mı yarayacak? Bütün milletimize yarayacak.”

DAHA FAZLA