Adana Ekoloji Platformu: Ülkemizi ve şehrimizi çöplüğe çeviren AKP'yi protesto ediyoruz

Adana Ekoloji Platformu: Ülkemizi ve şehrimizi çöplüğe çeviren AKP'yi protesto ediyoruz

Adana Ekoloji Platformu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Abidin Dino Parkı'na eylem yaptı. Eylemde AKP iktidarının yanlış enerji politikalarına dikkat çekildi.

İleri Haber

Adana Ekoloji Platformu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Abidin Dino Parkı'nda eylem yaptı. Eylemde, AKP hükümetinin hatalı enerji politikalarına dikkat çekilerek, tüm canlıları ve yaşam alanlarını birlikte korumaya çağrı yapıldı.

Abidin Dino Parkı'nda yapılan eylemde okunan basın açıklamasında, 5 Haziran'ın 49 yıl önce Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmesinden beri ekolojik krizin artık geri dönülemeyecek bir noktaya geldiğine işaret edilerek, "Eskiden bunun için vadeyi yüzyılın sonu olarak veren bilim insanları, artık bu kadar iyimser değiller. Bu yok edicikik hızla devam ederse, bir 49 yıl sonra çevreden söz etmek mümkün olmayacaktır. Çünkü, iklim değişikliği nedeniyle dünya 2-3 derece daha ısınacak, ortalığı sel alacak, tarımsal üretim düşecek, denizlerde balık kalmayacak, iklim değişikliğinin gıda krizi, açıklık ve iklim göçleri gibi sosyo-ekonomik sonuçları dünyamızı bugünkünden daha ağır ve yaşamsal krizlere sürükleyecek" ifadeleri kullanıldı.

'AKP, NÜKLEER ENERJİYE KARA SEVDA İLE BAĞLANIŞ GİBİ'

AKP'nin 'vazgeçemediği şeylerin' doğayı ve insanın doğayla uyumunu yok sayan enerji, tarım, madencilik ve sanayi politikaları olduğuna işaret edilen açıklamada, "Türkiye bu politikalar nedeniyle dünyanın iklim, biyoçeşitlilik gibi tüm çevre göstergelerinde son sırasında yer alıyor" denilerek şöyle devam edildi:

"Artık bütün dünyanın vazgeçme yolunda olduğu nükleer enerjiye, kara sevdaya tutulmuş gibi bağlanan iktidar, Akkuyu ve Sinop'ta nükleer santral kurmakta ısrar ediyor. Oysa Mersin ve Sinop halkları nükleer santrallere karşı yıllardır direniyorlar ve yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Türkiye'de yaşayan her üç kişiden en az ikisi nükleere hayır diyor. Çernobil ve Fukuşima nükleer felaketleri bile AKP iktidarınca önemsenmiyor"

'ŞEHRİMİZİ ÇÖPLÜĞE ÇEVİRENLERİ PROTESTO EDİYORUZ'

Son aylarda Avrupa'dan çöp ithal edilerek Adana'ya getirilmesinin yarattığı çevre tahribatına da değinilirken, "Şehrimiz Adana, Avrupa'dan getirilen plastik çöplerin ortalığa saçılması, yakılması, tarım alanlarına gömülmesi ve su kanallarına dökümesi ile oluşan kirlilik ile gündemden düşmedi" ifadelerine yer verildi.

"Ülkemizi ve şehrimizi başka ülkelerin çöplüğü haline getiren AKP hükümetinin politikalarını elbette protesto ediyoruz. Ama yasal görevi çöpleri toplamak ve toplanan çöpleri bertaraf etmek olan ilçe ve Büyükşehir belediyelerinin bu olumsuz tavrını da görmezden gelemeyiz" denilen açıklamada, belediyeler de görevlerini yerine getirmeye çağırıldı.

DAHA FAZLA