Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki eşyalar, MHP'li başkandan kalan borç nedeniyle haczedildi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki eşyalar, MHP'li başkandan kalan borç nedeniyle haczedildi

Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar, Belediye Meclisi'ndeki konuşmasında MHP'li başkan Hüseyin Sözlü döneminden kalan bir borç nedeniyle makam odasındaki mobilyaların haczedildiğini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendi yönetiminden önce belediyenin yaptığı borçtan dolayı makam odasındaki eşyaların haczedildiğini, Belediye Meclisi’ndeki toplantıda duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 2016 yılında kilit parke taşı döşeme ihalesinden alacağını tahsil edemeyen şirket belediyeyi icraya verdi. Borcun tamamı ödenmeyince icra görevlileri öğlen saatlerinde belediyeye gelerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın makam odasındaki mobilyaları haczetti. İşlem sırasında Karalar, Belediye Meclisi’nde konuşuyordu.

Haciz işleminden sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Karalar, “Genel olarak sahada olduğum için odaya ihtiyacım yok. Bizim işimiz şikayet değil. Bunların hepsini aşacağız” dedi.

Karalar konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

SONUÇLARI YARGIDAN BEKLİYORUZ’

“Aydın Prefabrik sahibi (alacaklı firma) Ceyhan davasından önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü (MHP) ile birlikte yargılanan, 5 yıl hapis cezası alıp geri dönen ve tekrar rüşvet verme- alma, ihaleye fesat karıştırma suçundan yargılanıyor. Bu davayı Türkiye’de bilmeyen kalmadı. Sonuçlarını yargıdan bekliyoruz. Ceyhan’da bir parke işi olmuştu ve çok tartışılan bir iştir. Yapılmadığı iddia edilen, yapılmadığı halde para ödenen bir iştir o. Ben bilirkişi raporunu okudum. Raporda ise ‘Bu iş yapılmamıştır ve iş yapılmadığı halde para ödenmiştir’ deniliyor. O şahıs bizi hacizle karşı karşıya bıraktı. Yaklaşık 30 milyon liraya yakın Adana Büyükşehir Belediyesi'nde iş yapmış bu firma. 20 milyona yakında belediye para ödemiş bu firmaya. Sadece 2020 yılında 6 milyon 400 bin lira önceden yapılan protokoller için ödeme yaptık bu güç koşullarda. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar çıkmazda olduğunu herkes biliyor. Firmanın toplam alacağı 5 milyon 800 bin lira.”

‘FİRMA HAKKINDA PEK ÇOK İDDİA VAR’

Firma hakkında çok sayıda iddia olduğunu ve teftiş kurulunun incelediğini kaydeden Başkan Karalar, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu arkadaş bize hem parke veriyor hem de parke döşüyor. Öyle almış ihaleyi. İddialar ise şu yönde. Bize sattığı parkeleri diğer işlerde tekrar kullanıyor ve fazla fatura kestiği yönünde. Şu anda bu teftiş kurulu konusu. Teftiş kurulu bu konuyu tam bitirmedi. Bu 2016 yılının mevzusu. 2016’dan buraya gelen bir alacak. Ben buradan o alacaklıya soruyorum. 2016-2017-2018 yıllarında aklın neredeydi. Eğer sen yaptığın işle ilgili 4 yıl bekleyebiliyorsan yaptığın işin maliyet değerinin ne kadar üzerinde yaptın.”

‘BİZİ ÇALIŞTIRMAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK’

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılda borcunun 3 milyar artıp 4,5 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Karalar, daha sonra şunları söyledi:

“Ben şimdi anlıyorum Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılda borcu 3 milyar artıp 4,5 milyar liraya ulaşmış ve 100 milyon sabit geliri olan belediye nasıl her ay 160 milyon gider yapmış. Her ay 59-60 milyon açık veren bir belediye teslim aldık. Ben şikayet etmiyorum. Benim işim şikayet değil. Allah’ın izniyle burayı çalışabilir hale getireceğiz. Bu 6 ayda o firmaya 6 milyon 400 bin lira para ödemişiz ve ödemeye devam ediyoruz. Ben kamuoyunun takdirine bunu sunuyorum. Bu kardeşiniz bunların hepsinin üstesinden gelecektir. 2016 yılından alacağı olan bir kişiye 6 ayda 6 milyon 400 bin lira ödeme bunun bir kanıtıdır. Bizi çalıştırmamaya çalışan kim olursa olsun hiçbirinin bizi çalıştırmamaya gücü yetmeyecektir.”