ADAM-DER'den 'Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası' Sempozyumu

ADAM-DER'den 'Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası' Sempozyumu

ADAM-DER, bu yıldan başlayarak geleneksel hale getirmeyi amaçladığı “Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası” ana başlığı altında 16-17 Ekim 2021 tarihinde bir sempozyum düzenliyor.

İleri Haber

ADAM-DER tarafından “Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası” ana başlığı altında bu yıldan başlayarak sempozyumlar düzenlenecek. İlki 16-17 Ekim tarihlerinde “Militarizm ve Devlet” başlığıyla yapılacak sempozyumlarla “militarizme karşı demokratik kamusal bilince katkıda bulunma” amacı güdülüyor.

12 Mart ve 12 Eylül askeri darbelerinde siyasi görüşleri nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ilişiği kesilmiş askerlerin, gasp edilmiş özlük haklarının kazanılması amacıyla kurduğu Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER); bu yıldan başlayarak geleneksel hale getirmeyi amaçladığı “Militarizmden Arındırılmış Bir Dünya Ütopyası” ana başlığı altında 16-17 Ekim 2021 tarihinde bir sempozyum düzenliyor.

Bu yıl ki sempozyumun başlığı Militarizm ve Devlet. 17 ayrı tebliğin sunulacağı dört ayrı oturumda, her tebliğin ardından yapılacak tartışmalı bölümlere, daha önce https://adamder.org.tr/on-kayit adresinden form doldurarak kaydını yaptırmış olanlar katılabilecek.

‘BAŞLICA AMAÇ KAMUSAL BİLİNCE KATKIDA BULUNMAK’

ADAM-DER tarafından yapılan açıklamada, sempozyumun amacı şöyle ifade edildi:

“Aileden kışlaya, okuldan işyerlerine varıncaya dek her yerde yaşamımıza nüfuz eden militarist söylemi, ona ait dilin özelliklerini ve değişik simgeleri görünür kılmak; militarizm konusunda yapılmakta olan akademik çalışmaların kamuoyuna iletilmesinde aracı olabilmek ve böylelikle militarizme karşı demokratik kamusal bilince katkıda bulunmak, sempozyumun başlıca amacıdır.

Sempozyum, aynı zamanda toplumumuzu ve tüm dünyayı saran, kamplaşma, ayrışma ve bu ortamda yaygınlaşan şiddete, gündelik yaşamımızda kadınlardan, çocuklara, çalışanlara ve tüm yurttaşlara yönelmiş, fiziki, sözlü ya da her türlüsüyle hissedilen şiddete karşı bir isyanın da ifadesidir.”

NASIL TAKİP EDİLECEK?

16-17 Ekim tarihlerinde Zoom üzerinden çevrimiçi olarak iki gün ve dört oturum şeklinde yapılacak sempozyum, aynı zamanda derneğin YouTube hesabından da canlı olarak izlenebilecek.

KARİKATÜR, SEMPOZYUMUN SİMGESİ OLDU

ADAM-DER, bu yılın başında da Militarizme karşı bir karikatür yarışması düzenlemiş, yarışmada birinciliği Mehmet Atamer kazanmıştı. Atamer’in bu karikatürü sempozyumun da simgesi oldu.