Adalet mücadelesinde yeni gelişme: Burak Oğraş cinayetinde 10 yıl sonra ortaya çıkan tanık ifade verdi

Adalet mücadelesinde yeni gelişme: Burak Oğraş cinayetinde 10 yıl sonra ortaya çıkan tanık ifade verdi

Fettah Tamince'nin otelinde hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın şüpheli ölümüyle ilgili 10 yıl sonra yeni bir tanık ifade verdi. Adalet mücadelesini sürdüren baba Murat Oğraş, "Mücadelem artarak devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Fettah Tamince'ye ait Antalya Rixos Lares Otel'de staj yaparken 2011 yılında şüpheli bir biçimde yaşamını yitiren 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili 10 yıl sonra bir tanık ifade verdi. Tanık S.B.’nin ifadesi, cinayete ilişkin iddiaları güçlendirdi.

Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen, hakkında FETÖ soruşturmaları ve davaları olmasına rağmen ceza almayan Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Antalya'daki Rixos Lares Hotel'de staj yapan 16 yaşındaki Burak Oğraş, 2011 yılında otelin tahsis ettiği pansiyonda hayatını kaybetti. 16 yaşındaki çocuğun cansız bedeni, pansiyonun önünde yer alan ve içinde su olmayan havuzda bulundu.

“Şüpheli ölüm” olarak kayıtlara geçen vakanın ardından baba Murat Oğraş adalet mücadelesine başladı. 2011 yılında savcı Ümit Yaşar Özdemir tarafından başlatılan soruşturmada gelişme kaydedilmedi. Etkin soruşturma yapılmadığını ve otel sahibinin kimliğinin de etkisiyle olay örtbas edildiğini söyleyen baba Murat Oğraş’ın çabasıyla 2014’te 6 şüpheli tespit edildi. Dönemin Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise olayın üzerinden 1 sene geçmesinin ardından Rixos Otel’de Yönetim Kurulu Direktörü oldu.

O MÜDÜR ‘FETÖ’DEN İÇERİDE

O dönem soruşturmayı yürüten eski Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Amiri Nurullah Güler ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “FETÖ üyeliği” suçlamasıyla cezaevine girdi.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Baba Murat Oğraş'ın tespit ettiği 6 şüphelinin ilk ifadelerinin ardından 2020’nin Ağustos ayında şüphelilerden Fedayi Pusta ve Cihan Arıkan yeniden ifadeye çağırılmıştı. Cihan Arıkan’ın yurt dışında olduğu ortaya çıkarken, Fedayi Pusta ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BABANIN ADALET MÜCADELESİ

Oğlunun şüpheli ölümüyle ilgili kararlı bir şekilde adalet mücadelesini sürdüren baba Murat Oğraş, en son Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile Meclis’te bir basın toplantısı düzenlemiş ve “Oğlumun katilleri belli, Fettah Tamince ismi geçtiği için örtbas edilmeye çalışılıyor” demişti.

10 YIL SONRA YENİ TANIK İFADESİ

Baba Murat Oğraş’ın adalet mücadelesi sonucunda önemli bir gelişme daha yaşandı. O dönem olayın yaşandığı pansiyona yakın bir noktada ikamet eden S.B. isimli yurttaş olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına ifade verdi.

S.B.’nin ifadesi, cinayete ilişkin iddiaları güçlendirdi. 

'ADALET MÜCADELEM ARTARAK DEVAM EDECEK'

Konuyla ilgili İleri'ye konuşan Murat Oğraş, dosyanın “kasten öldürme” suçlamasıyla görülmeye devam ettiğini ve bu konuda mahkemece alınan daimi arama kararı bulunduğunu ifade etti.

6 cinayet şüphelisinin 4'ünü kendisinin tespit ettiğini ve ardından dosyaya dahil olduklarını ifade eden Oğraş, "Oğlumun cinayet dosyasına 9 yıldır bakan savcı bu 6 cinayet şüphelisini mevcutlu karşısına getirtip, şüphelilerle ilgili yüzlerce çelişkiyi sormadan bunlara takipsizlik verdi. Daha sonra bizim mücadelemizden rahatsız olarak, kendi verdiği takipsizlik kararını kaldırtmak için Adalet Bakanlığı’na 'kamu yararına bu kişilerle ilgili takipsizliklerin kaldırılması gerekmektedir' şeklinde görüş bildirdi. Bakanlık, dosyada Fettah Tamince ve Rixos Otel isimleri geçtiği için hiçbir gerekçe göstermeden reddetti. Adalet sağlanana kadar mücadelem artarak devam edecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.