Adalet İçin Hukukçular’dan Danıştay’a İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Adalet İçin Hukukçular’dan Danıştay’a İstanbul Sözleşmesi tepkisi

TİP adına Erdoğan’ın İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı açan Adalet İçin Hukukçular, Danıştay’ın durdurma talebini değerlendirmeyi ertelemesine tepki gösterdi.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı yürütmeyi durdurma davası açan Adalet İçin Hukukçular, Danıştay’ın 10. Dairesi’nin dava sürecini yavaşlattığını dile getirdi.

Adalet İçin Hukukçular’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

CB'nın İstanbul Sözleşmesinden çıkma kararına karşı Türkiye İşçi Partisi (TİP) adına 23.03.2021 tarihinde açtığımız davada Danıştay 10.Dairesi 25.03.2021 tarihinde ilk incelemeyi yapmış ancak dava dilekçesini 1 ay boyunca davalıya tebliğe çıkartmamıştır.

Mahkeme 27.04.2021 tarihinde yürütmeyi durdurma talebini davalının cevap dilekçesi inceledikten sonra değerlendirilmesi kararı vermiş ve bu kararla dava dilekçesini CB'na 1 ay sonra 28.05.2021 tarihinde e-tebligat ile göndermiştir.

Dava dilekçesi 02.06.2021 tarihinde tebliğ edilmiş sayılacağından dolayı Cumhurbaşkanlığının cevap süresi 30 gün sonra yani 02.07.2021 tarihinde doluyor. Sözleşmeden çıkma kararı ise 01.07.2021'de yürürlüğe giriyor.

Mahkeme,CB kararından 3 gün sonra açtığımız davayı 1 ay bekletip yürütme durdurma talebi için cevaptan sonra değerlendirme kararı vermiş,bu kararı da 1 ay daha bekletip tebliğe çıkarmışlar ve böylece cevap verme süresini 1 Temmuz sonrasına denk gelecek şekilde geciktirmiştir.

Danıştaya çağrımız dava dosyasında derhal yürütmenin durdurulması kararı vermesi yönündedir. Aksi halde kadınlara yönelecek her türlü şiddet ve işlenecek cinayetlerden dolayı kendilerinin de sorumluluklarının doğacağını hatırlatmak isteriz.

DAHA FAZLA