Adalet İçin Hukukçular: Mücadeleyi Cesaretle Yükseltmeye Çağırıyoruz

Adalet İçin Hukukçular: Mücadeleyi Cesaretle Yükseltmeye Çağırıyoruz

Yeni adli yılın bugün başlamasıyla bir açıklamada bulunan Adalet İçin Hukukçular "Adalet mücadelesi verenler cesaretle bir adım öne çıkmalı ve adalet mücadelesini güçlendirmelidir" dedi.

İleri Haber

Adalet İçin Hukukçular, adli yılın açılışına ilişkin bir açıklamada bulundu. "Yasamanın işlevsizleştirildiği, yargının ise tamamen yürütmenin kontrolüne girerek yürütmenin istek ve beklentileri dışında karar vermediği bir sistemle karşı karşıyayız." denilen açıklamada, ülkenin tek adam rejimin karanlığında her geçen gün uçuruma sürüklendiği belirtildi.

Adalet mücadelesi verenlerin bir adım öne çıkarak, mücadeleyi güçlendirmesi gerektiği söylenen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adalet cesaret ister!

Ülkemiz, cumhurbaşkanlığı sistemi adı verilen tek adam rejiminin karanlığında her geçen gün uçuruma doğru sürüklenmektedir.

Yasamanın işlevsizleştirildiği, yargının ise tamamen yürütmenin kontrolüne girerek yürütmenin istek ve beklentileri dışında karar vermediği bir sistemle karşı karşıyayız.

Adalete tam da karanlığın ve zorbalığın koyulaştığı, en temel insan haklarının yok sayıldığı,  hukukun ve yasaların ayaklar altına alındığı dönemlerde ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle adalet mücadelesi verenler cesaretle bir adım öne çıkmalı ve adalet mücadelesini güçlendirmelidir. 

Yeni bir adli yıl açılıyor. Geçtiğimiz adli yılda birçok adaletsizliğe tanık olduk. Bir yanda muhalif kimlikleri sebebiyle halen tutuklu olan milletvekilleri, siyasetçiler, gazeteciler ve meslektaşlarımız olan hukukçular cezaevlerinde adil yargılanma talebiyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Diğer yanda ise Soma davası, 10 Ekim davası, Suruç ve benzeri davalarda yapılan yargılamalar ve verilen kararlar ise yaşanan katliamların üzerini örter nitelikte olmaktan öteye geçmiyor.

Unutulmamalıdır ki zor zamanlarda verilen adalet mücadelesi cesaret ister, tıpkı Cumartesi annelerinin çeyrek asra dayanan inatçı, kararlı ve dik duruşları gibi.

Elbetteki bizler, ilerici, devrimci, yurtsever hukukçular olarak üzerimize düşeni yapacağız. Adil bir yargı düzenini inşa etmek için mücadele eden hukukçularla birlikte adalet mücadelesine sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Tüm yargı bileşenlerini yeni adli yılda tek adam rejimi karanlığına karşı adalet mücadelesini cesaretle yükseltmeye çağırıyoruz."