Adalet Bakanlığı, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'na tazminat ödeyecek

Adalet Bakanlığı, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'na tazminat ödeyecek

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun 2011 yılında yargılandığı OdaTV dosyasında tutuklanmasına ilişkin, Adalet Bakanlığı’nı ‘hak ihlali’ gerekçesiyle tazminata mahkum etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM); OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun 2011 yılında yargılandığı OdaTV dosyasında tutuklanmasına ilişkin, Adalet Bakanlığı’nı ‘hak ihlali’ gerekçesiyle tazminata mahkum etti.

Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun 2011 yılında yargılandığı OdaTV dosyasında tutuklanmasına ilişkin AİHM'e yaptıkları başvuru sonuçlandı. Bakanlık "dostane çözüm" kapsamında kararı kabul etti.

ADALET BAKANLIĞI 'DOSTANE ÇÖZÜM' KAPSAMINDA KABUL ETTİ

Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından, FETÖ kumpası OdaTV davasının görüldüğü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda AİHM’nin Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile ilgili verdiği karara yer verildi. Yazıda, “tutukluluk süreleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin maddelerinin ihlal edildiği” vurgulandı. Adalet Bakanlığı tarafından bu durumun değerlendirildiği belirtilen yazıda, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’na “dostane çözüm” kapsamında tazminat ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

'DEMOKRASİ; SORUNLU SORUŞTURMALARIN GÖLGESİNDE'

Adalet Bakanlığı'nın gazetecilere tazminat ödemesi beklenirken, OdaTV avukatlarından Hüseyin Ersöz de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu karar, Türkiye demokrasinin, özgürlük hakkı ve ifade hürriyeti bağlamında ‘sorunlu soruşturmaların’ gölgesinde kaldığını gösteriyor. Hükümetin, ‘tek taraflı deklarasyonu’ ve ‘dostane çözüm talebi’ de bunun farkında olunduğunun dışa vurumu."