Adalet Bakanı: Öcalan hakkında avukat görüş yasağı kaldırıldı

Adalet Bakanı: Öcalan hakkında avukat görüş yasağı kaldırıldı

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasına ilişkin başlatılan açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken Adalet Bakanı’ndan bir açıklama geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.

Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Rezan Sarıca, Medya TV’ye yaptığı açıklamalarda avukat görüş yasağının 22 Nisan’da kalktığını ancak sadece bir kez görüşebildiklerini açıkladı.

Rezan Sarıca, Medya TV’de, “Avukatlarla görüş yasağının kaldırıldığını biz zaten 6 mayıs’ta açıkladık, 22 Nisan’da bu karar bize tebliğ edildi, 6 mayıstan sonra yeni bir görüş yapılmadı. Yasak şu anda fiili devam ediyor ” dedi.

Ayrıca Sarıca, aile görüşüne ilişkin 3 aylık bir yasağın daha kendilerine tebliğ edildiğini belirtti.

ASRIN HUKUK BÜROSU'NDAN AÇIKLAMA

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 2 Mayıs'ta İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin düzenledikleri basın toplantısında müvekilleri Abdullah Öcalan üzerindeki yasağın kaldırıldığını duyurmuştu.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Newroz Uysal, Artı TV'ye bağlanarak Adalet Bakan'ın açıklamasını değerlendirdi. Adalet Bakan'ın verdiği bilginin yeni bir şey olmadığını hatırlatan Uysal "Bizde açıklamayı basın üzerinden gördük. 2 mayıs görüşmesi sonrası yaptığımız açıklamada ifade ettiğimiz üzerine Sayın Öcalan'ın İmralı adasında avukat görüşmesine ilişkin kısıtlama kararı 22 Nisan'da kaldırıldı. ifade edilen bilgi yeni bir güncel bir bilgi değil" ifadelerini kullandı.

Öcalan'ın avukatı Uysal, yeni bir açıklama yapacaklarını söyleyerek Adalet Bakanlığı'nın verdikleri kararın uygulanmasını beklediklerini dile getirdi.

Uysal, "Bursa Cumnuriyet Başsavcılığı'na bir başvuru yaptık ve cevap alamadık. Bu da bir red anlamına gelmektedir. 2 Mayıs'tan sonra 2 hafta geçti üzerinden, yasağın kaldırıldığı belirtiliyor ama biz halen görüşemedik." diye konuştu.