Adalet Bakanı: İtiraz mekanizması her seçimde olduğu gibi normal şekilde işliyor

Adalet Bakanı: İtiraz mekanizması her seçimde olduğu gibi normal şekilde işliyor

Adalet Bakanı Gül, geçersiz oyların yeniden sayımına ilişkin ''Adalet Bakanı: İtiraz mekanizması her seçimde olduğu gibi normal şekilde işliyor. Bu süreç sonunda da daha fazla bağıran, daha fazla farklı yollara tevessül eden değil haklı olan elbette kazanacaktır'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçersiz oyların yeniden sayımıyla ilgili açıklama yaptı. Gül, ''Bu süreç sonunda da daha fazla bağıran, daha fazla farklı yollara tevessül eden değil haklı olan elbette kazanacaktır. Bunun tescilini de YSK yapacaktır. YSK, Türkiye’de bu konuda son otoritedir'' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"İtirazlar neticesinde şu parti veya bu parti değil. Vatandaşın iradesi ne yöndeyse o tecelli etmektedir. Burada bir parti lehine değil, milletimizin tercihine yönelik usulsüzlük varsa onun tespit edilmesini istemekteyiz.

'İTİRAZ MEKANİZMASI HER SEÇİMDE OLDUĞU GİBİ NORMAL ŞEKİLDE İŞLİYOR'

Her seçimde olduğu gibi normal şekilde işlemektedir. İlk defa bu seçimden sonra bir itiraz mekanizması yoktur. Her seçimde bir itiraz usulü vardır. Bu süreç sonunda da daha fazla bağıran, daha fazla farklı yollara tevessül eden değil haklı olan kazanacaktır. Bunun tescilini de YSK yapacaktır. YSK Türkiye’de son otoritedir.

'SON SÖZÜ YSK BELİRLEYECEKTİR'

Hepimiz itirazlarını yapıp, A partisi B partisi değil. Demokrasiye saygı bu sürece saygıyı da gerektirmektedir. Tüm adaylar, siyasi partiler demokrasiye saygılı şekilde süreci takip etmekte. Kim kazanırsa da herkes tebrik edecektir. Demokrasi budur, milletin tercihinin yansımasıdır.

Son sözü YSK belirleyecektir. Seçilenler hayırlı olsun. Milletimiz her şeyin en doğrusuna her zaman karar verir. Bu seçimlerde de karar verir. Milletimizle yol yürümeye devam edeceğiz, ülkemiz için hayırlı olsun."