Adalet Bakanı Gül: Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili yeni belgeler sunduk

Adalet Bakanı Gül: Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili yeni belgeler sunduk

ABD'de bulunan Adalet Bakanı Gül, buradaki temaslarını değerlendirdi. Gül, "15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ'nün doğrudan ilişkisini ortaya koyan delilleri ve belgeleri kendileriyle paylaştık. Bu yeni ve önemli delilleri doğrudan Sayın Bakan'a ilettik" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'li mevkidaşı William Barr'a Fetullah Gülen'in iadesi süreciyle ilgili yeni belgeler sunduklarını açıkladı.

ABD ziyaretine devam eden Bakan Gül, AA ve TRT muhabirine Washington'daki temaslarını değerlendirdi. Termaslarının verimli geçtiğini belirten Gül, Türkiye'nin Gülen hakkındaki tüm tezlerini birinci elden muhataplarına aktardığını vurguladı. 

Gül, şunları söyledi: 

"Türkiye için çok önemli bir konu olan FETÖ'nün iadesi sürecini geniş bir şekilde konuştuk. 15 Temmuz darbe girişimiyle FETÖ'nün doğrudan ilişkisini ortaya koyan delilleri ve belgeleri kendileriyle paylaştık. Bu yeni ve önemli delilleri doğrudan Sayın Bakan'a ilettik. Sayın Bakan da bizzat bu konuyu takip edeceğini, süreçle bizzat ilgileneceğini ifade etti. Bu çerçevede, Türk yargısının ortaya koyduğu tüm delilleri en üst düzeyde paylaşma imkanı bulduk. Bu bakımdan süreçle ilgili önemli bir görüşmeydi. Umuyorum bu konuda beklenen gelişmeler olur."

Bakan Gül, Barr'ın tecrübeli bir hukuk adamı olduğunu, FETÖ ile ilgili söz konusu delilleri kendisine bakanlık düzeyinde doğrudan sunmuş olmanın da sürecin hızlandırılması adına önem taşıdığını ifade etti.