Adalet arayan ailelerden eylem: Mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizi ilan ediyoruz!

Adalet arayan ailelerden eylem: Mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizi ilan ediyoruz!

Yakınlarını kaybeden ve adalet arayan aileler, ‘Adalet Platformu’ adı altında bir araya gelerek Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir eylem düzenledi.

Ersan Kınık

Aralarında Rabia Naz Vatan, Berkin Elvan, Burak Oğraş, Pınar Gültekin, Umut Gündüz ve Oğuz Arda Sel’in de bulunduğu yakınlarını kaybeden aileler, adalet talebiyle Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. “Artık yeter, adalet istiyoruz” denilen açıklamada eyleme katılan aileler, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıdı ve “Herkes İçin Adalet” yazılı bir pankart açtı.

‘ARTIK YETER! İSTİFA ETMESİ GEREKENLER İSTİFA ETSİN’

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan yaptığı açıklamada, bundan sonra adalet arayan aileler olarak birlikte adım atacaklarını söyleyerek katillerin ve istismarcıların her zaman korunduğunu vurguladı.

Vatan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de insanlık suçu işleniyor ve biz dedik ki, artık bu insanlık suçlarının işlenmesine dur diyelim, hep beraber ayağa kalkalım. Eylemimizi yapmak için hep beraber organize olduk ve buraya geldik. Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyoruz, dosyalarımız siyasi talimatla bekletiliyor. İstanbul Barosu tarafından yapılan çalışmalarda Rabia Naz’ın ölümünün cinayet olduğu net bir şekilde açıklanmasına rağmen İçişleri Bakanı Süleyman Soyludan herhangi bir açıklama yok. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise ölü taklidi yapıyor. Ne zaman konuşuyor? Süleyman Soylu ile arasındaki çekişmelerde konuşuyor beyefendi. Ama bizim çocuklarımız toprağın altında adalet bekliyor, umrunda değil. Biz diyoruz ki artık yeter! İstifa etmesi gerekenler istifa etsin!

‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM’

Şaban Vatan’ın ardından, 2011 yılında Antalya Rixos Hotel’de ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş söz aldı. Dönemin Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ın, Burak Oğraş cinayetinden 1 yıl sonra emekli olup Rixos Otel yönetim kurulu direktörü olduğuna dikkat çeken Oğraş, otelin sahibi Fettah Tamince’nin AKP Genel Başkanı ile olan yakın ilişkilerinden dolayı, oğlunun katillerinin belli olduğu hâlde faili meçhul gibi gösterildiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ben 11 yıldır uyumadan, günün 24 saati oğlumun katillerinin adalet önünde hesap vermesi için mücadele ediyorum ve sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğim.”

‘MÜCADELEMİZİ YILMADAN SÜRDÜRECEĞİMİZİ İLAN EDİYORUZ’

Daha sonra Adalet Platformu adına basın açıklamasını okuyan Oğraş şu cümleleri kaydetti:

“Artık yeter, adalet istiyoruz. Bugün insanlığın en temel taleplerinden biri olan adalet talebi için, adaletin işlemediğinin en açık kanıtı olarak bu adalet sarayının önünde dile getirmek için buluştuk. Bizler sadece zenginlere ya da siyasi konumları olanlara değil, herkes için adalet talebini dile getirmek için buradayız. İktidarın cezasızlık ortamı, siyasi iktidarın izlediği politikalar ve adalet sisteminin gerektiği gibi işletilmemesi katilleri daha da cesaretlendirmektedir. Adalet Platformu çatısı altında toplanmış olan bizler, bu bozuk düzenin yarattığı adaletsizliğin mağdurları olarak artık yeter adalet istiyoruz diyoruz.

Bizler yaşadığımız bu acıların yanında bir de uğradığımız adaletsizliğin büyük yükünü taşımak zorunda bırakıldık. Hayır bunu kabul etmiyor ve bu yüzden artık yeter diyoruz. Katillerin hak ettikleri cezalara çarptırılmasını talep ediyoruz ve eşlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız için daha yaşanabilir bir Türkiye adına herkes için adalet istiyoruz ve bu adalet mücadelesi için mücadelemizi yılmadan sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.”