Adalar'daki okullarda öğretmenlerin yerine derslere 'imam' giriyor

Adalar'daki okullarda öğretmenlerin yerine derslere 'imam' giriyor

İstanbul Adalar'daki ilkokul ve ortaokullarda kadrolu öğretmenler tayin edildi, boşalan kadroların yerine derslere imamlar girmeye başladı.

İstanbul Adalar'daki ilkokul ve ortaokullarda başka okullara gönderilen kadrolu öğretmenlerin yerine derslere imamlar girmeye başladı. Velilerin ortaya çıkardığı skandal uygulamada çocuklar, aldıkları seçmeli derslerin öğretmenleri olmadığı için din derslerine girmeye mecbur bırakılıyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılı müfredatındaki gerici değişikliklerle birlikte öğrencilere laik ve bilimsel eğitim anlayışına uygun olmayan, mezhepçi, cihatçı uygulamalar dayatılıyor. Büyükada 125. Yıl Atatürk Ortaokulu’nda seçmeli ders olarak İngilizce almak isteyen 6. sınıf öğrencisi, öğretmen kadrosu olmadığı, dersin de boş geçemeyeceği gerekçesi ile zorunlu olarak din dersine sokuldu. Tüm seçmeli derslerin cuma gününe alındığı okulda “Mecbursun, bundan sonra böyle” ifadeleriyle din dersine girmeye zorlanan öğrenci, durumu ailesine anlattı.

Seçmeli ders dağılımını izin almadan gerçekleştiren ve din dersini dayatan okula dilekçe veren öğrenci velisi, uygulamanın durdurulmasını istedi. Okul yetkilileri "zor durumda olduklarını" söyleyerek "dersi boş geçmesin diye mecbur kaldıkları" gibi gerekçelerle durumu meşrulaştırmaya çalıştı. Uygulamaya karşı çıkan ve çocuğunun din dersine girmesini istemediğini belirten veliye bu kez de yetkililer "bir yanlışlık olmuş" açıklamasında bulundu.

AYRIMCILIĞA MARUZ KALAN ÖĞRENCİ TEHDİT EDİLDİ

Seçmeli derslerin yapıldığı cuma günü tekrar okula giden öğrenci ise derse girmek istemediğini belirtmesi üzerine ayrımcılığa maruz kaldı. Din dersine girmeyen 6. sınıf öğrencisi okulda diğer öğrenciler tarafından “Başımızı belaya mı sokacaksın, seni gebertiriz" sözleriyle tehdit edildi, darp edilmek istendi.

Konu hakkında İleri'ye konuşan veli Zeynep Yılmaz, yalnızca çocuğuna özel bu çözüm ile söz konusu "yanlışlığın" asılsız olduğunu ve bu gerici uygulamayı dayatanlara karşı "işin peşini bırakmayacağını" söyledi. Dilekçesinde okulda hangi dersler için talep olduğunu ve hangi derslerin, hangi gerekçelerle açılmadığını öğrenmek istediğini belirten veli Yılmaz, "İngilizce gibi önemli bir dersin de niçin açılmadığını ayrıca öğrenmek istiyorum" dedi.
 

İLKOKULDA DİN DERSİNE İMAM GİRİYOR

Büyükada Şehit Murat Yüksel İlkokulu’nda ise Burgazada’da imam olarak görev yapan din görevlisinin ilkokul çocuklarının din derslerine girdiği öğrenildi. Heybeliada'daki okullarda da 'kadro yok', 'öğretmen tayin oldu' gerekçeleri ile aynı uygulamanın yapıldığı aktarılırken, ilkokul çağındaki çocuklara derslerde sadece "dua ve surelerin" öğretildiği kaydedildi.

Seçmeli din derslerinin yasaya aykırı bir şekilde zorunlu derslere dönüştürülmek istendiği yeni eğitim ve öğretim yılında çocuklara Din, Ahlak ve Değerler alanında bulunan ‘Hz. Muhammed'in Hayatı, Kuran’ı Kerim, Temel dini bilgiler ve Arapça dersleri dayatılıyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu dersleri seçen öğrenciler hakkında okullardan sayı istemesinin 'okul idaresi üzerinde baskı oluşturduğu' ve 'bulunduğu konumu korumak isteyen idarecilerin zorla öğrencileri istemedikleri dersleri seçmeye zorladığı' ortaya çıkmıştı.

DAHA FAZLA