Adalar Kaymakamlığı'ndan İBB'ye resmi yazı: 'Tahliye işlemi yasal değil'

Adalar Kaymakamlığı'ndan İBB'ye resmi yazı: 'Tahliye işlemi yasal değil'

Büyükada İskelesi'ndeki TÜGVA tarafından kullanılan bölümü mahkeme kararı ile tahliye etmek isteyen İBB'ye, Adalar Kaymakamlığı tarafından resmi yazı gönderildiği ortaya çıktı. Yazıda, tahliye işleminin yasal olmadığı öne sürüldü.

Adalar Kaymakamlığı'nın, mahkeme kararına dayanarak Büyükada İskelesi'ndeki yandaş Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) kullandığı bölümü tahliye etmek isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) resmi yazı gönderdiği ortaya çıktı. Kaymakamlık, söz konusu yazıda tahliye işleminin yasal olmasığını savundu. 

Adalar Kaymakam Vekili Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki imzasıyla gönderilen yazıda ''Adalar Kaymakamlığı'nın 13 Eylül 2021 tarihli yazısıyla İBB-İstanbul Şehir Hatları Turizm San. ve Tic. A.Ş ile TÜGVA arasında 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre kurulan ve hala varlığını koruyan geçerli bir kira sözleşmesinin mevcut olduğu, dolayısıyla TÜGVA'ca bahse konu yerin işgal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı, işgalin söz konusu olmadığı durumda ise 2886 sayılı kanunun 75'inci maddesi kapsamında tahliye yapılamayacağı tarafınıza bildirilmiştir." denildi.

'GAYRİ YASAL MÜDAHALE'

Yazının devamında 'gayri yasal müdahale durdulmadığı takdirde adli ve idari işlem' yapılacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"TÜGVA ile İBB-İstanbul Şehir Hatları Turizm San. ve Tic. A.Ş. arasında borçlar kanununa göre geçerli bir sözleşme mevcut iken adli yargıda konunun dava konusu edilip tahliye kararı alınmadan tek taraflı olarak kiralayanın taşınmazı boşaltma girişiminin yasal olmadığı, bu nedenle adli yargıdan alınmış bir tahliye kararı olmadan İBB Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen tahliye işleminin yasal olmadığı, mevcut gayri yasal müdahalenin durdurulması, aksi takdirde adli ve idari işlemin yapılacağının bilinmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim."