Adada korkutan yangın

Adada korkutan yangın

Ahşap bir binada başlayan yangın rüzgarın etkisiyle çevreye sıçradı.

Heybeliada'da Refah Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan ve yazlık olarak kullanıldığı öğrenilen ahşap bir binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yan binalara sıçrayan yangında 3 bina kül oldu.

Adada bulunan itfaiye ekipleri yangına müdahalede yetersiz kalınca Büyükada, Maltepe, Kartal ve Kadıköy ilçelerinden de ekipler yönlendirildi. 

‘HİÇBİR ŞEKİLDE YARDIM YOK’

Halkın da söndürme çalışmaları sırasında itfaiye ekiplerine yardımcı olduğu gözlenirken, yangın sonrasında bir açıklama yapan ada halkından Heykeltraş Leyla Aktaş Rosenberger "Burada bir sistem yok. Arka bahçemde dumanlar gördüm. Biz ekibimle beraber yangın bizim eve sıçramasın diye soğutma çalışması yaptık. Bütün kıvılcımlar bizim eve doldu. Biz burada kendi başımızayız. Hiçbir şekilde yardım yok. Ben çocukken de böyleydi. Abimler yangın olunca koşarlardı. Evden eşyalar alınırdı. Biz yaşlanıyoruz. Hiçbir şekilde adalara bir sistem kurulmuyor" dedi.

ÖLEN YA DA YARALANAN YOK

İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar tarafından 2 saat süren çalışma sonucu söndürülen yangında ölen ya da yaralanan kimse olmadı.

DAHA FAZLA