Açlık grevine destek veren 5 HDP'li tutuklandı

Açlık grevine destek veren 5 HDP'li tutuklandı

Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevine başlayan Leyla Güven'e destek olmak üzere HDP il binasında açlık grevi yapan 5 HDP'li tutuklandı.

Urfa'da PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı açlık grevine giren DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek için HDP il binasında açlık grevi başlamıştı. Açlık grevinin yapıldığı binayı basan polisin gözaltına aldığı 47 kişiden 8'i emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 39 kişi ise adliyeye sevk edildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Adliyeye çıkarılan 39 kişiden DBP İl Eş Başkanı Bekir Karakeçili "Yardım yataklık", Barış Anneleri Selvi Ötünç, Hadle Oğur ile Şükrü Turgut ve Mehmet Ali Oba ise "örgüt propagandası yapmak" iddiası ile tutuklandı. 33 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

1 KİŞİ GÖÇ İDARESİ GERİ GÖNDERME MERKEZİ'NE TESLİM EDİLDİ

Öte yandan basılan parti binasının çalışanı olan Suriye uyruklu Halid Müslüm ise ülkesine gönderilmek üzere Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Müslüm'ün Kobanê'deki IŞİD saldırısı sırasında Urfa'ya sığındığı öğrenildi.