Açlık grevindeki Semih Özakça'nın hocası da açığa alındı

Açlık grevindeki Semih Özakça'nın hocası da açığa alındı

Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul açığa alındı.

KHK ile ihraç edildikten sonra işine geri dönebilmek için açlık grevine başlayan, tutuklanan ve haklarında açılan davada geçtiğimiz günlerde tahliye edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve beraat eden öğretmen Semih Özakça için Yüksel Caddesi’nde düzenlenen eyleme, Semih ve Esra Özakça’nın üniversiteden hocası olan Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr İrfan Mukul da katıldı.

Üniversite yönetimi tarafından Mukul hakkında Nuriye ve Semih’e destek için Yüksel’deki destek eyleme katıldığı ve “6 yaşındaki kız çocuklar evlenilebilir” diyen Nurettin Yıldız’ı protesto için geçtiğimiz yıl Sinop’ta düzenlenen eyleme katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Mukul, bugün üniversite yönetimi tarafından açığa alındı.

'BİN DEFA DA YÜZ BİN DEFA DA OLSA GİDERİM'

Cumhuriyet gazetesine konuşan İrfan Mukul, “ Semih ve Esra, benim Eğitim Fakültesi’nden öğrencim. Benim yetiştirdiğim bir öğrenci işine geri dönebilmek için açlık grevine başladı. Yüksel caddesindeki destek eylemine gittim. Ayrıca Cumhuriyet gazetesinin geçen 26 Nisan’da yayınlanan Akademi Eki’ne Nuriye ve Semih için ‘Destek ve dayanışma’ başlıklı bir de yazı yazdım. Ben bunu dünyaya duyurdum. İnsanlık öldü mü? Hukuk bu mu? Benim öğrencimi ziyarete gitmem suç mu? Ayrıca Semih, beraat etti. Dünya farklı bir tarihsel bir süreçten geçiyor. Herkes üzerine düşeni yaşıyor. Duyarlı ve sol kimliğin nedeniyle çevremde birçok insan ‘seni ne zaman açığa alacaklar’ diyordu. Bin defa da yüz bin defa da olsa giderim” dedi.