Açlık grevindeki Leyla Güven sağlığıyla ilgili kritik eşiği aştı

Açlık grevindeki Leyla Güven sağlığıyla ilgili kritik eşiği aştı

Açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven'in kızı, Güven'in sağlığıyla ilgili kritik eşiği aştığını ve talebi karşılanmazsa açlık grevini sonlandırmayacağını söyledi.

Elli altı gündür PKK lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılması, ailesi ve avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi talebiyle açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in kızı gazeteci Sabiha Temizkan, Güven'in sağlığıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Annesinin sağlığıyla ilgili kritik eşiği aştığını belirten Temizkan, "Her an sağlığında kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz” dedi.

‘TALEBİ GERÇEKLEŞMEZSE AÇLIK GREVİNİ SONLANDIRMAYACAK’

Sık sık görüştüğü annesinin, taleplerinin karşılanmaması halinde açlık grevini sonlandırmayacağını söyleyen Temizkan, “Her hafta görüşüyorum. Bugün açlık grevinde 56’ncı gününde. En son 31 Aralık pazartesi günü gördüm. Morali yüksekti, genel olarak güçlü görünüyor. Tansiyon, baş ağrısı, uykusuzluk ve halsizlik problemleri var. Sese, kokuya ve ışığa karşı hassasiyet durumu gelişmiş. Sağlığıyla ilgili kritik eşiği aşmış durumda. Her an sağlığında kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz. Ancak annem talebinin gerçekleşmemesi halinde açlık grevini sonlandırmayacağını söylüyor. Talebi de Abdullah Öcalan ile ailesi ve avukatlarının görüştürülmesi. Annemi, bunun toplumsal barışa katkı sunacağını belirtiyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018’de yapılan genel seçimde, HDP’den Hakkari milletvekili seçilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, TSK'nin Afrin operasyonu sırasında yaptığı açıklama ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle 22 Ocak 2018’de gözaltına alınmış, 'terör örgütü kurma veya yönetme', 'terör örgütüne üye olma' iddia ve suçlamalarıyla 31 Ocak'ta tutuklanmıştı. (DHA)