Açlık grevindeki 2 tutuklu IŞİD'lilerle aynı hücreye konuldu!

Açlık grevindeki 2 tutuklu IŞİD'lilerle aynı hücreye konuldu!

Elazığ Cezaevi’nde, tecride karşı yaşamına son veren Mahsum Pamay ile aynı odada kalan açlık grevindeki 2 tutuklu, IŞİD üyelerinin bulunduğu koğuşa konuldu.

Elazığ 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan siyasi tutuklu Mahsum Pamay, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridi protesto etmek için 5 Nisan’da yaşamına son vermişti. Ardından onunla aynı odada kalan Talip Kalın ve ismi öğrenilemeyen bir tutuklunun, cezaevi idaresi tarafından IŞİD üyelerinin bulunduğu başka bir koğuşa konuldukları belirtildi. 

Geçtiğimiz Pazartesi günü telefonla eşini arayan Talip Kalın, oda arkadaşları Pamay’ın yaşamına son vermesi ardından cezaevi yönetiminin kendisi ve diğer arkadaşını IŞİD’lilerin kaldığı koğuşa yerleştirdiğini aktardı. Koğuşa alınmaları sonrası IŞİD üyelerinin sözlü hakaret ve tehditlerine maruz kaldıklarını söyleyen Kalın, can güvenliklerinin olmadığını belirtti. 

MA'nın haberine göre bu durum üzerine Talip Kalın’ın kardeşi Kıyas Kalın, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’ne başvurdu.