Acil Müdahaleye Giden Sağlık Görevlilerine Saldırı

Acil Müdahaleye Giden Sağlık Görevlilerine Saldırı

Gelen ihbar üzerine acil müdahaleye giden 112 Acil Sağlık ekibi bıçaklı saldırıya uğradı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tedbir alınmaması, sistematik hale dönüşen saldırılara her gün bir yenisini daha ekliyor.

Şanlıurfa’da, geç geldikleri iddiasıyla ATT (Acil Tıp Teknisyeni) Hüseyin Yıldırım ile paramedik Neslihan Çemen bıçakla saldırıya uğrayarak yaralandı.

Hipertansiyon çağrısı üzerine bir adrese ambulans sevk edildi. Fırat Ataş yönetimindeki ve içerisinde Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Yıldırım, paramedik Neslihan Cemen’in bulunduğu ambulans söz konusu adrese gitti. Bu sırada bina girişinde bekleyen hasta yakınları, geç geldiğini öne sürdüğü sağlık ekipleriyle tartışmaya başladı. Çıkan tartışmada Acil Tıp Teknisyeni Hüseyin Yıldırım bacağından bıçakla yaralanırken, Neslihan Çemen ise arbede sırasında bileğinden yaralandı. Bıçaklı saldırgan ise olay yerinden kaçtı.

Meslektaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralı sağlık görevlileri, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedaviye alınan sağlık görevlilerinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, bıçaklama olayının haberini alan çok sayıda sağlık görevlisi de hastaneye akın etti. Canlarını zor kurtaran sağlık görevlileri, saldırgandan şikayetçi oldu.

Polis kaçan bıçaklı saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

DAHA FAZLA