Açıköğretim Psikoloji Bölümü'ne Çince tepki: 心理教育应该是正规的

Açıköğretim Psikoloji Bölümü'ne Çince tepki: 心理教育应该是正规的

TPD tarafından sosyal medyada Çince kampanya başlatıldı. Psikologlar, Türkçe “Psikoloji Eğitimi Örgün Olmalı” anlamına gelen, Çince #心理教育应该是正规的 etiketiyle sosyal medyada karara tepki gösterdi.

İleri Haber

İstanbul Üniversitesi’nin Psikoloji lisans programının Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bünyesinde listelenmesine psikologların tepkisi sürüyor. TPD, Türkçe “Psikoloji Eğitimi Örgün Olmalı” anlamına gelen, Çince #心理教育应该是正规的 etiketiyle sosyal medya eylemi yaptı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi’nin lisans programları arasında Psikoloji’ye de yer verdi. Bu gelişme, başta Türk Psikologlar Derneği (TPD) olmak üzere Psikoloji öğrencileri ve eğitim çevrelerinin tepkisine neden oldu.

‘HALKA VERİLECEK HİZMETİ ENGELLEYECEK’

TPD yöneticileri, İleri Haber’e yaptıkları açıklamada tüm meslektaşlarını ve akademisyenleri bu konuda tepki göstermeye çağırmıştı. Açıklamada, “Bu mücadelede tüm meslektaşlarımızı, hocalarımızı görmek isteriz. Şu unutulmamalıdır ki, bizim alanımızdaki yanlış, uygunsuz eğitimlerin alıcısı halkımızdır. Eğer bugün buna ses çıkarmaz ve topyekun bir mücadele ortaya koymazsak eğitimdeki çürüme, bozulma, yetersizlik doğrudan halka verilecek hizmeti de engelleyecektir” denilmişti.

ÇİNCE TEPKİ

Karara karşı tepkiler sürerken, TPD tarafından sosyal medyada Çince kampanya başlatıldı. Psikologlar, Türkçe “Psikoloji Eğitimi Örgün Olmalı” anlamına gelen, Çince #心理教育应该是正规的 etiketiyle sosyal medyada karara tepki gösterdi.