Açıklama yapan sağlıkçılar sürgün edildi

Açıklama yapan sağlıkçılar sürgün edildi

Basın açıklamasına katılan 5 sağlık çalışanı sürgün edildi.

Dersim'de SES üyesi 5 sağlık çalışanı, yaşanan hukuksuzluklara yönelik itirazların dile getirildiği basın açıklamasına katıldığı için sürgün edildi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Dersim Şubesi, 21 Aralık 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge tepki göstermek için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya katılan SES üyesi 5 sağlık çalışanı, Pertek ilçesine sürgün edildi.

'USULSÜZ GÖREVLENDİRME VAR'

Yaşanan sürgünlere tepki gösteren SES Dersim Şubesi Eş Başkanı Serap Kahraman, yapmak istedikleri açıklamaya izin verilmediğini hatırlatarak, "Kurum önünde açıklamaya izin verilmedi. Tartışmalar yaşandı tabii ama açıklamamızı Sanat Sokağı’nda yaptık. Amacımız mobbing, baskı ve sürgünlere yani usulsüz görevlendirmelere tepki koymaktı. Açıklamanın ertesi günü 3 kadın arkadaşın yeri değiştirildi. Bu durumu yaşarken tepkiyi aza indirmek için Pertek’te çalışan arkadaşlara ‘Merkeze gitmek isteyen var mı?’ diyorlar. Orada çalışanlar kabul etmiyor. Sonrasında oradaki arkadaşları merkeze çekip, buradaki arkadaşları da Pertek’e gönderiyorlar. Gerekçe olarak 'İhtiyaç var yolluyoruz' diyorlar. Madem ihtiyaç var Pertek’ten arkadaşları buraya çekip, buradaki arkadaşları niye Pertek’e yolluyorlar? Usulsüz bir görevlendirme var. Pülümür ilçesinde de bir şube açılması planlanıyor ve basın açıklamasına katılanları buraya yollamak için yol yapılıyor. Amaç baskı kurmak yoksa yeni bir şube açılıyorsa ataması yapılmayan sağlıkçıları görevlendirmek varken bu yolu seçmenin başka bir anlamı yok" değerlendirmesinde bulndu.

'GEREKEN TEPKİYİ GÖSTERECEĞİZ'

Evrensel'den Serpil Berk'in haberine göre genel merkez ile yaşanan duruma dair görüşmeler yapıldığını söyleyen Kahraman, "Genel merkez yöneticilerimiz yaşanan durum için buraya gelecek. Gereken tepkiyi göstereceğiz, sessiz kalmayacağız" diye konuştu.