Açığa alınan Kadıköy Emniyet Müdürü 'fuhuş' operasyonunda gözaltına alındı

Açığa alınan Kadıköy Emniyet Müdürü 'fuhuş' operasyonunda gözaltına alındı

Geçen hafta merkeze çekilen Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu fuhuş operasyonunda gözaltına alındı.

İstanbul'da düzenlenen 'fuhuş' operasyonunda 1'i emniyet müdürü 11 polisin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu bir süre önce merkeze alınmıştı.

Habertürk’ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan kişilerin Hakan Ato isimli 'fuhuş' baronuyla irtibatlı oldukları öne sürüldü.

Daha önce Spor Güvenliği Şube Müdürü olan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Kocaoğlu, geçen hafta görevden alınarak, müdüriyet emrine çekilmiş, yerine ise Eğitim Şube Müdürü Murat Işık getirilmişti.

Konuya ilişkin emniyetten ise şu açıklamada yapıldı:

 "İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 15-12-2017 tarihinde Anadolu ve Avrupa yakasında faaliyet gösteren H.A. liderliğindeki suç örgütü ve üyelerine yönelik yapılan operasyonda (silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, fuhuşa teşvik, zorlama, yer temin etmek, zorla senet imzalatmak, cinsel salıdırı, kişinin hürriyetinden yoksun bırakılması, rüşvet ve görevi kötüye kullanmak) suçlarından 15 şahıs, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ceza infaz kurumlarına teslim edilmiştir. Örgüt üyelerinden elde edilen bilgiler ve yapılan tespitler sonucu örgütün tefecilik ayağında yer aldığı tespit edilen üyeleri ile haklarında örgütten rüşvet aldığı ve örgüt faaliyetleri kapsamında görevi kötüye kullandığı yönünde deliller elde edilen kamu görevlilerine yönelik 15.02.2018 tarihinde İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

BARIŞ ATAY'I TEHDİT ETMİŞTİ

Kadıköy Emek Tiyatrosu'nda oynanacak olan Sadece Diktatör oyununu engellemek üzere çevik kuvvet ekipleri tiyatro önüne gelen Kocaoğlu Barış Atay'ı gözaltına almakla tehdit etmişti.

Atay, Kocaoğlu'nun gözaltına alınması üzerine, "Tiyatronun kapısına barikat kurdurup “devlet memurunu ifşa ediyorsun, seni dava edeceğim, bak gözaltına aldırırım” diyen şahıstır kendisi. “Fuhuş, rüşvet, zorla alıkoyma, cinsel saldırı”yla suçlanan çeteyle olan ilişkisinden alınmış. Ne kadar ahlaklı bir devlet memuru değil mi?" dedi.