ABD’yi sarsan seks tarikatının liderine verilen ceza belli oldu

ABD’yi sarsan seks tarikatının liderine verilen ceza belli oldu

Üyeleri arasında ünlülerin ve zenginlerin de olduğu seks tarikatının kurucusunun, haraççılık, seks ticareti, çocuk istismarı görüntüleri bulundurma ve diğer suçlardan aldığı ceza belli oldu.

ABD'nin New York şehrindeki Brooklyn'de, üyeleri arasında ünlülerin ve zenginlerin de olduğu Nxivm isimli seks tarikatının kurucusunun yargılandığı davada istenilen ceza belli oldu. Davada hakim Nicholas Garaufis, tarikatın 15 eski üyesinin 60 yaşındaki Keith Raniere’ye karşı ifade vermesinin ardından kararını verdi. Nxivm isimli seks tarikatının kurucusu Raniere’ye 120 yıl hapis cezası ve 1,75 milyon dolar para cezası verildi.  

Savcılar, tarikat liderinin yarattığı “ölçülemez hasarlar” sebebiyle hayatını parmaklıklar arkasında geçirmesi gerektiğini söyledi. Avukatları, başından beri masum olduğu iddiasını sürdürürken mahkumiyetinden dolayı "yalan yere ifade vermeye motive olmuş tanıkların yer aldığı bir medya kampanyasını" suçladılar. 

‘DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN’ ÇALIŞIYORLARMIŞ 

ABD’li yetkililer 2017 yılında Nxivm hakkında yayınlanan bir New York Times araştırması sonrasında harekete geçtiler. Hakkında yayınlanan araştırmadan sonra Meksika’ya kaçan Raniere FBI tarafından 2018 yılında yakalandı. New York, Albany merkezli ve 1998 yılında kurulan tarikat kendini “insanları güçlendirmeyi amaçlayan insani ilkelerin rehberliğinde topluluk” olarak tanımlıyor. Sloganına göre, tarikat "daha iyi bir dünya inşa etmek için” çalışıyor. 

KADINLARI DAĞLADILAR 

Raniere’nin tepesinde bulunduğu bir köle efendi sistemiyle kadınları kontrol eden tarikat üyeleri tarikat liderinin baş harflerini kadınların leğen kemiği bölgesine dağlarken olanları kayda alıyordu. Raniere’nin doğum gününde bir araya gelip kutlama yapan üyeler o haftaya “Öncü Haftası” diyorlardı. 

ÜYELERİ ARASINDA ÜNLÜLER DE VAR 

 Smallville isimli bir dönem Türkiye’deki kanallarda da gösterilen dizideki rolüyle tanınan ABD’li aktris Allison Mack, bazı kadınların, kendilerini bir danışma grubu gibi tanıtan ancak “seks tarikatı” olduğu iddia edilen Nxivm’e katılmalarını sağladığı suçlamasını kabul etmişti. Tarikatın diğer üyeleri arasında Seagram içki şirketinin veliahtı Clare Bronfman ve oyuncu Allison Mack gibi isimler yer alıyordu.