ABD'ye kızıp pasaport yaktı

ABD'ye kızıp pasaport yaktı

Adana'da yaşayan Ahmet Çolakerol, ABD ile son yaşanan kriz nedeniyle ABD vatandaşı olan çocuklarının pasaportlarını yaktı. Çocuklarına verilen vatandaşlığın kendisine verilmemesine de tepki gösteren Çolakerol, "Biz Amerika’ya yıllardır müttefik gözüyle bakan ve gerçekten seven insanlardık." dedi.

Adana'da yaşayan Ahmet Çolakerol, 17 yıl önce eşi Asuman Çolakerol ile birlikte tatil için gittiği ABD'de kalıp çalışmaya başladı. Bu sırada çiftin doğan iki çocuğuna da yasa gereği ABD vatandaşlığı verildi. Çift daha sonra Adana'ya dönerek burada yaşamaya başladı. 

"BİZ AMERİKA'YI SEVEN İNSANLARDIK"

ABD ile son yaşanan vize kriznin ardından çocuklarının pasaportlarını yakan Ahmet Çolakerol, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Biz Amerika’ya yıllardır müttefik gözüyle bakan ve gerçekten seven insanlardık. PKK’nın altından Amerika çıktı. Amerika PKK’ya devlet kuruyor. Avrupa ve Amerika, FETÖ terör örgütünün merkezi haline geldi. Bunların arkasından vize krizi çıktı bir de. Vize krizi ne demek. Şimdi benim vatandaşıma sen Türk vatandaşıma vize uygulaması yapıyorsun. Bir dakika Amerika sen kimsin ya” diye konuştu.

"HANİ ADİL AMERİKA?"

“Şimdi pasaportları yakacağım. Memleketin üniversiteleri bize yeter. Amerika’ya gidip doktora, mastır yapmasınlar. Bizim safımız belli" diyen Çolakerol ayrıca çocuklarına verilen vatandaşlığın anne ve babaya verilmesine de tepki göstererek "Hani adil Amerika?" ifadelerini kullandı.