Abdurrahman Dilipak: Benim şahsımda AKP’nin kurucu iradesi yargılanıyor, kitleler bunu affetmeyecek

Abdurrahman Dilipak: Benim şahsımda AKP’nin kurucu iradesi yargılanıyor, kitleler bunu affetmeyecek

İstanbul Sözleşmesi’ni hedef gösteren yazısında yer alan ifadeler sebebiyle AKP tarafından kendisine dava açılan Dilipak, bir yayında yaptığı değerlendirmede, “Benim şahsımda bu partinin kurucu iradesi yargılanıyor, o kitleler bu yargılamayı affetmeyecek” dedi.

YeniAkit’in Ülke Gündemi isimli yayınına katılan Abdurrahman Dilipak, İstanbul Sözleşmesi’ne ve kadınlara hakaret içeren yazısı nedeniyle AKP’nin açtığı davayı değerlendirdi.

Yayın sunucusunun, “Açılan dava sayın Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dahilindedir diye düşünüyorum” yorumuna, “Bana açılan davadan Cumhurbaşkanı'nın bilgisi var. Demek ki onaylıyor. Benim şahsımda bu partinin kurucu iradesi yargılanıyor ve benim yargılanma sürecimde de o kitleler bunu affetmeyecekler. Ben atanmamış ve seçilmemiş bir sözcü gibiyim. Erdoğan'ın şiiri için 70bin imza toplamıştım, benim bu yazıma da 70bin imza toplanır. Denesinler. Halep oradaysa arşın burada" dedi.

Yayın sunucusu ise daha önce kendisinin yaptığı bir program dolayısıyla AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın dava açtığını belirterek, "Canları sağolsun" şeklinde konuştu.