Abdullah Cömert'in annesi yoğun bakıma kaldırıldı

Abdullah Cömert'in annesi yoğun bakıma kaldırıldı

Hatay’daki Gezi direnişinde yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert yoğun bakıma kaldırıldı.

Hatay’daki Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombasıyla vurularak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert yoğun bakıma kaldırıldı.

Beynine pıhtı atması sonucu yoğun bakıma kaldırılan anne Cömert’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Annem Hatice cömert beyne pıhtı atması sonucu yoğun bakımda dualarınızı eksik etmeyin” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013'te gaz bombasıyla vurularak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Cömert'in ölümüyle ilgili soruşturma 14 Nisan 2014'te tamamlandı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye göre, polis Ahmet Kuş hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 81/1. Ve 21/1. maddeleri uyarınca "olası kastla öldürmekten" dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında Kuş'un avukatı yaptığı başvuruyla, davanın başka ile nakledilmesi talebinde bulundu. Mahkeme Balıkesir'de yapılırken, tanıklar ve aile Hatay'dan, sanık polis Ahmet Kuş da Mersin'den davaya katıldı. Sanık polis Kuş'un tutuklanması talepleri her duruşmada reddedildi. "İyi hal" indirimi de gözönüne alınarak 16 yıllık cezası 13 yıl 4 aya indirilen ve kararla da tutuklanmayan Kuş hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anne Hatice Cömert hakkında suç duyurusunda bulunmuş, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı da "tehdit" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı. İfade veren anne Cömert, tehdit değil beddua ettiğini söylemiş, savcılık da kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.