Abdülkadir Selvi: Yıldırım yanında taşıyabileceği miktarda test kiti ve maske götürdüğü için gümrükte yer almadı

Abdülkadir Selvi: Yıldırım yanında taşıyabileceği miktarda test kiti ve maske götürdüğü için gümrükte yer almadı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'ın Venezuela ziyaretine ilişkin “Erkam Yıldırım’ın götürdüğü test kiti ve maske, yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrükte yer almadı” dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube kanalından yayınladığı videolarda Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Venezuela ziyaretine ilişkin iddiaları Türkiye gündeminde tartışılmaya devam ediyor. 

Son olarak Erkam Yıldırım’ın ülkeye test kiti ve maske götürmediğine dair gümrük kayıtları ortaya çıkmıştı. Yandaş yazar Abdülkadir Selvi ise, bugünkü yazısında Erkam Yıldırım’ın götürdüğü iddia edilen test kiti ve maskelerin yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarına girmediğini öne sürdü.

Selvi, 26 Mayıs’ta yapılan AKP MYK toplantısından ayrıntılarını kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Toplantının başında Binali Yıldırım, oğlu hakkındaki iddialara yanıt veriyor: 'Oğlum Venezuela’ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil; geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde de COVID ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi birtakım malzemeler götürüp dağıtmıştır' diyor. Binali Yıldırım, uyuşturucu iddialarına da sert tepki göstererek, 'Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir, yanlıştır' demişti. Erkam Yıldırım da iddialar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Yıldırım’ın oğluyla iş yaptığı iddia edilen Kıbrıslı Halil Falyalı ise 'Ne Binali Bey’i ne de oğlunu tanıyorum' diye açıklama yapmıştı.

Bu kez de 1 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gümrük kayıtlarında Venezuela’ya maske sevkıyatı yapılmadığı gündeme getirildi. Erkam Yıldırım’ın yardım maksadıyla götürdüğü test kiti ve maskenin yolcunun yanında taşıyabileceği miktarda olduğu için gümrük kayıtlarında yer almadığı ifade edildi.”