Abdülhamid'in torununun saltanat sevdası: Çakarlı araçlarla geldi, fesli kişilerce 'şehzade' olarak karşılandı...

Abdülhamid'in torununun saltanat sevdası: Çakarlı araçlarla geldi, fesli kişilerce 'şehzade' olarak karşılandı...

Osmanoğlu’nun kurucusu olduğu başkanlığını yürüttüğü Devleti-i Aliyye Ocakları’nın internet sitesi incelendiğinde Osmanoğlu’ndan sürekli ‘şehzade’ olarak bahsediliyor.

İleri Haber

II. Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, çakarlı araçlarla Sultanahmet Meydanı’na geldi, kurucusu olduğu derneğin ‘fesli’ üyeleri tarafından “Yolun yolumuzdur şehzadem” sloganları eşliğinde Ayasofya’ya yürüdü. Görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

AKP iktidarının dilinden düşürmediği 33. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ‘Devlet’i Aliyye Ocakları’ isminde bir dernek kurmuştu. Derneğin sosyal medya hesabından birkaç gün önce yapılan paylaşılan görüntüler dikkat çekti.

ÇAKARLI ARAÇLAR, 'ŞEHZADE' SLOGANLARI

Görüntülerde, yasak olmasına rağmen çakarlı araçlardan oluşan bir konvoy eşliğinde cipten inen Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nu "Yolun yolumuzdur şehzadem!" sloganları atan, ellerinde 'Devlet-i Aliyye Ocakları' yazılı pankartlar ve başlarında fes bulunan bir grup karşıladı.

Sultanahmet Meydanı'nda toplanan grup daha sonra Osmanoğlu'nun öncülüğünde Ayasofya'ya yürüdü.

SALGIN FIRSATÇILIĞINA SOYUNMUŞTU

Kendisine 'şehzade' diyen Osmanoğlu, salgının ilk dönemlerinde Instagram hesabından yaptığı canlı yayında 'Osmanlı tıbbından' faydalanarak yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı ilaç çalışması yürüttüklerini iddia etmişti.

İlacın sadece virüse değil 'birçok hastalığa deva olacağını' öne süren Osmanoğlu, şunları söylemişti: 

“Üzerimizde olan Covid musibetten bahsetmek istiyorum. Şimdi bunlar ilk defa söylenecek. 'Osmanlı tıbbında' olan ilaçlarla vs şimdi bizim dostlarımız uğraşıyorlar. Tabii biz şimdi ismini veremiyoruz. İlerleyen zamanlarda çalışmaların ne kadar yol katettiğini göreceğiz.”

HER FIRSATTA ‘ŞEHZADE’ VURGUSU

Osmanoğlu’nun kurucusu olduğu başkanlığını yürüttüğü Devleti-i Aliyye Ocakları’nın internet sitesi incelendiğinde Osmanoğlu’ndan sürekli ‘şehzade’ olarak bahsediliyor. Bu derneğin var oluş amacı ise şöyle açıklanıyor:

“Osmanlı ruhu ile hareket eden, dava insanlarının buluştuğu ve belirlenen hedefler doğrultusunda işleyen bir teşkilat…”