ABD'nin S-400 'nota'sına 12 gün sonra yanıt verildi

ABD'nin S-400 'nota'sına 12 gün sonra yanıt verildi

ABD'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alınmasına ilişkin tehdik içerikle mektubuna resmi yanıt 12 gün sonra gönderildi.

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın S-400'lerle ilgili yaptırım uygulama tehdidi içeren mektubuna 12 gün sonra resmi yanıt verildi.

'KARŞILIKLI SAYGI'

Milli Savunma Bakanlığı, Bakar Hulusi Akar tarafından cevabi mektup gönderildiğini belirterek "Mektupta müttefiklik ruhuna uygun olmayan üslup ve yaklaşımdan duyulan rahatsızlık yeniden vurgulanmış, bilinen görüşlerimiz ve önerilerimiz detaylı olarak aktarılmıştır. Karşılıklı saygı ve dostluğa dayalı bir şekilde diyaloğun sürdürülmesinin ve sorunlara uygun bir çözüm bulunmasına yönelik çalışmalara devam edilmesinin önemi ifade edilmiştir" denildi.

'HASSASİYET'

Evrensel'in haberine göre mektupla ilgili açıklama yapan Akar, "ABD'li muhatabımız tarafından bize gönderilen mektupla alakalı çalışmalarımızı tamamladık ve cevabımızı bugün öğle saatlerinde Amerikan tarafına teslim ettik. Karşılıklı saygı ve iş birliğimizin devam etmesi için üslup ve yaklaşıma hassasiyet gösterilmesinin gerektiğini daha önce de çeşitli şekillerde belirtmiştik. Biz müttefiklik ruhuna uygun hareket edilmesinden yanayız ve bu konuya azami hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

'İŞBİRLİĞİ'

Akar, "(Türkiye ve ABD) Birbirimize saygılı ve iş birliğimizi destekleyici olduğumuz sürece herhangi bir rahatsızlığa, olumsuzluğa neden olmadan ülkelerimizle, silahlı kuvvetlerimizle alakalı konuları rahatlıkla görüşebiliriz, görüşmeliyiz" ifadelerini kullandı.