ABD'nin hava saldırılarına Irak'tan kınama

ABD'nin hava saldırılarına Irak'tan kınama

Biden'ın talimatıyla Irak ve Suriye'de Haşdi Şabi'ye dönük hava saldırılarının ardından ABD'ye Irak yönetiminden tepki geldi.

Irak hükümeti, ABD'nin Irak-Suriye sınırındaki 'İran destekli gruplara' yönelik saldırısının Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve bunu reddettiklerini açıkladı.

Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Mustafa el Kazımi'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, Irak-Suriye sınırındaki 'İran destekli gruplara' yönelik ABD saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Dün akşam Irak-Suriye sınırına düzenlenen ABD saldırısını kınıyor ve reddediyoruz. Bu saldırı, tüm uluslararası anlaşmalara göre Irak'ın egemenliğine ve milli güvenliğine yönelik bariz, kabul edilemez bir ihlaldir" ifadelerine yer verdi.

Irak'ın çıkar sahası olmasının kabul edilmediği kaydedilen açıklamada, bu tür ihlallerin yeniden yaşanmaması için tüm düzeylerde gerekli incelemelerin yapılacağı aktarıldı.

Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda, ABD'nin Irak-Suriye sınırına düzenlediği saldırıda 4 mensubunun öldüğünü açıklamıştı. Saldırıda öldürülenler için akşam saatlerde Bağdat'ta cenaze töreni düzenlenecek.