ABD’li Zynga, Türkiye'den bir oyun şirketini daha satın aldı

ABD’li Zynga, Türkiye'den bir oyun şirketini daha satın aldı

ABD’li Zynga şirketi, Peak ve Gram’dan sonra İstanbul merkezli oyun şirketi Rollic’i de satın aldı.

ABD’li mobil oyun şirketi Zynga, merkezi İstanbul’da bulunan hiper basit oyun üreticisi Rollic’in yüzde 80 oranında hissesini 168 milyon dolar nakit karşılığında satın alacağını açıkladı.

Şirket, yaklaşık iki ay önce de ‘Toon Blast’ ve ‘Toy Blast’ gibi oyunların yapımcısı olan Türkiye merkezli oyun şirketi Peak’i 1,8 milyar dolara, ‘1010!’ ve ‘Six!’ yapımcısı Gram Games’i 250 milyon dolara satın almıştı.

'HİPER BASİT OYUNLAR EN HIZLI BÜYÜYEN KATEGORİ'

Zynga’nın CEO’su Frank Gibeau dün yaptığı açıklamada hiper basit oyunların şu anda mobil oyun sektöründeki en hızlı büyüyen kategori olduğunu belirterek, “Kullanıcılara ulaşmak için müthiş bir yol bu” dedi.

Zynga’nın satın alacağı Rollic ise ‘Go Knots 3D’ ve ‘Tangle Master 3D’ gibi oyunlarıyla tanınıyor. Zynga, Rollic’in kalan yüzde 20’lik hissesini de gelecek üç yıldaki belirli karlılık hedefleri temelinde oluşturacağı değerlemeye göre satın alacağını açıkladı.

KULLANICILARIN MOBİL OYUNLAR İÇİN YAPTIĞI HARCAMALAR ARTIŞ GÖSTERDİ

‘FarmVille’ adlı popüler oyunun da üreticisi olan Zynga hızla büyüyen mobil oyun sektöründeki konumunu güçlendirmek için çeşitli oyun şirketlerini satın almakta ve temalı oyunlarının yayınlanması için medya kuruluşlarıyla lisans anlaşmaları yapmaktaydı.

Yeni tip koronavirüs tecriti sırasında eğlenmek isteyen ya da arkadaşlarıyla sanal olarak bağlantı kurmak isteyen insanların mobil oyunlara daha fazla ilgi göstermeleriyle, kullanıcıların son birkaç ayda mobil oyunlar için yaptıkları harcamalar artış göstermişti.

DAHA FAZLA