ABD’li şirket çalışanlarına çip takacak

ABD’li şirket çalışanlarına çip takacak

ABD’li 32M adlı firma, çalışanlarına bilgisayar mikro-çipi (yonga) yerleştirecek.

ABD’nin Wisconsin eyaletinde bir şirket, çalışanlarının işlerini kolaylaştıracağı iddiasıyla mikro-çip (yonga) implantları geliştirdi. Bilgisayarlara bağlı çipler ilk etapta gönüllü olan çalışanların derilerinin altına yerleştirilecek.

Bilimpro'nun aktardığına göre, çalışanların ellerine, başparmakları ve işaret parmakları arasına radyo frekans tanıma (RFID) çipleri nakledilecek. Şirket çalışanları, neredeyse bir pirinç tanesi büyüklüğünde olan implant ile etiketlendikleri zaman, iddiaya göre "ellerini zahmetsiz bir şekilde sallayarak" bir dizi genel büro görevini gerçekleştirebilecek.

Çiplerin bir GPS bileşeni içermediğini, çalışanlarının özel hayatlarına dikkat edeceklerini ve korsanlığa karşı güvenli olduğunu iddia eden 32M CEO’su Todd Westby, "İçinde gerçekten korsanlık yapılabilecek hiçbir şey yok çünkü tıpkı kredi kartları gibi şifreli halde. Korsanların bunu kırma şansı neredeyse hiç yok çünkü internete bağlı değil. Birisinin ona bağlanabilmesinin tek yolu, aslında elinizi kesmesi. Karım ve çocuklarım da bu implantları takacaklar” ifadelerini kullandı.

RFID çipleri, temassız kredi kartları, mobil ödeme sistemleri, otobüs kartları ve hayvan etiket implantlarında kullanılan sistemlere benziyor.

DAHA FAZLA