Kanal İstanbul finansmanına talip olan fon şirketi: 'Projenin politik ve çevresel boyutu ile ilgilenmiyoruz'

Kanal İstanbul finansmanına talip olan fon şirketi: 'Projenin politik ve çevresel boyutu ile ilgilenmiyoruz'

Fon şirketi Money Maker Management, Kanal İstanbul finansmanına talip olduklarını ve projenin politik ya da çevresel boyutu ile ilgilenmediklerini söyledi.

ABD’li olduklarını iddia eden fon şirketi Money Maker Management, Türkiye'deki tüm mega projeler ve altyapı projeler ile ilgilendiklerini belirterek Kanal İstanbul’a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını öne sürdü.

Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre, Türkiye’ye geldiklerinde buradaki mega projelerden etkilendiklerini ve ofis açma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Yardımcısı Bassam Rashkidi, Kanal İstanbul projesi ile de yakından ilgilendiklerini söyledi.

'POLİTİK VE ÇEVRESEL BOYUTUYLA İLGİLENMİYORUZ'

Rashkidi, “Türkiye’de devlet destekli her türlü projeye talibiz.100 milyon doların altındaki projelerle zaten ilgilenmiyoruz. Daha çok mega projeler ilgimizi çekiyor. Devlet destekli altyapı, inşaat, baraj, köprü ve otoyol projelerinin yanı sıra Kanal İstanbul da ilgi alanımızda. Sadece Kanal kısmı değil, proje ile bağlantılı köprü ve tünel gibi tüm alt yapı projelerini de fonlayabiliriz” dedi ve ÇED raporu onaylanan Kanal İstanbul’un politik ve çevresel boyutları ile ilgilenmediklerini ifade etti.

'ABD'NİN 7. BÜYÜK ŞİRKETİYİZ' DEDİ AMA LÜBNAN'A KAYITLI...

Öte yandan kendilerinin ABD'nin en büyük 7. fon şirketi olduğunu iddia eden Money Maker Management şirketine ilişkin bir araştırma yapıldığında, şirketin internet sitesinde bitirilmiş herhangi bir projelerinin yer almadığı görülmekte. İnternet sitesinde bulunan "Bize ulaşın" sekmesinde ise şirket yetkililerinin e-posta adreslerinin şirketin resmi sitesi uzantılı olmadığı görülüyor.

Doç Dr. Atilla Çifter de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Money Maker Management adlı firmayı buldum, ABD'de kayıtlı değil, Lübnan'da kayıtlı ve hiçbir finansal bilgisi yok" bilgisini paylaştı.