AB'den Türkiye'ye yaptırım kararı!

AB'den Türkiye'ye yaptırım kararı!

AB, Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetleri dolayısıyla Türkiye'ye yaptırım kararı aldı. Yaptırım kararı, AB’den aktarılan kaynaklarda kesintiler ve AB ile Türkiye arasındaki “Kapsamlı Hava Taşımacılık Anlaşması” müzakerelerinin durdurulmasını kapsıyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’ye yaptırım kararı alındı.

Geçtiğimiz hafta için basına sızdırılan cezai adımlar, bugün Brüksel’de düzenlenecek olan Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısında masaya yatırıldı. DW Türkçe’nin haberine göre yaptırım kararı, AB’den aktarılan kaynaklarda kesintiler ve AB ile Türkiye arasındaki “Kapsamlı Hava Taşımacılık Anlaşması” müzakerelerinin durdurulmasını kapsıyor.

'YASA DIŞI' OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi) de üyesi olduğu AB, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğal gaz arama faaliyetlerini “yasa dışı” olarak nitelendiriyor ve Türkiye’yi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını ihlal etmekle suçluyor.

Kıbrıs’ta garantör olduğuna vurgu yapan Türkiye ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğal kaynaklarla ilgili haklarını savunduğunu belirterek sondajdan geri adım atmayı reddediyor.