AB'den Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara 663 milyon euro insani yardım

AB'den Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara 663 milyon euro insani yardım

Avrupa Birliği geri kabul anlaşması kapsamında, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye'ye 663 milyon euro gönderildiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilere insani yardım olarak 663 milyon euro gönderdiğini duyurdu.

AB Komisyonu yaptığı açıklamada, Türkiye'deki sığınmacılara destek mekanizması kapsamında yürütülen büyük projeleri sürdürme amacıyla harcanacağını ifade etti.

600 milyon euro, AB tarihindeki en büyük insani yardım programı olan Acil Sosyal Güvenlik Ağı'nın (ESSN) devamlılığını sağlayacak. Geriye kalan para, eğtim ve sağlık gibi alanlardaki projelere yönlendirilecek.

İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiseri Hristos Stilianides, "AB'nin desteğinin, Türkiye'deki sığınmacıların yaşamı üzerinde gerçek bir etkisi oldu. AB'nin desteği sayesinde yaklaşık 1,7 milyon mülteci temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor, 500 binden fazla mülteci çocuk okula gidiyor." ifadelerini kullandı.

Komisyon, Türkiye'deki Suriyeli mültecilere yarım için gönderilen paranının Türkiye yönetimi değil uluslararası insani örgütler ve bağımsız STK'lar üzerinden yönlendirildiğini hatırlattı.

Açıklamada, "AB'nin tüm insani yardımları sıkıca kontrol ediliyor, tamamen sadece insani partnerlerimiz üzerinden hayata geçiriliyor ve projenin faydalanıcıları iyi bilinmekte" dendi.