AB’den Libya açıklaması: Türkiye'nin asker gönderme planını reddediyoruz

AB’den Libya açıklaması: Türkiye'nin asker gönderme planını reddediyoruz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye’nin Libya’ya asker gönderme planıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Borell açıklamasında, "Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları Brüksel'de Libya'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Görüşmenin ardından Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell açıklamalarda bulundu.

Libya'da şiddettin günden güne arttığına dikkat çeken Borell, dış müdahalelerin son bulması ve ülkede ateşkesin ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Borell, "Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme planını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘LİBYA, AVRUPA’YA GÖÇ VE TERÖRİZM ANLAMINDA TEHDİT OLUŞTURUYOR’

Görüşme sonrası konuşan bir diğer isim de İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio oldu.

Di Maio yaptığı açıklamada, "Libya şu anda Avrupa'ya göç ve terörizm anlamında tehdit oluşturuyor. Bu toplantının aslında Libya'da olması gerekiyordu ancak güvenlik durumu buna izin vermedi. Ancak AB yarından itibaren Libya'ya yönelik kendi stratejilerini geliştirecek" ifadelerini kullandı.

İtalyan bakanın Brüksel'in ardından Ankara'ya bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.