ABD’den Yemen’deki savaşın seyrini değiştirecek karar

ABD’den Yemen’deki savaşın seyrini değiştirecek karar

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, ülkesinin Yemen'de Suudi Arabistan'a sağladığı askeri desteği sona erdireceğini açıkladı. 6 yıldır süren çatışmalarda şimdiye kadar 110 bin kişinin öldüğü düşünülüyor.

SUUDİ ARABİSTAN’A SİLAH SATIŞI DURDURULDU

ABD’de Joe Biden’ın başkan seçilmesiyle birlikte Yemen’deki savaşla ilgili politikalar değişmeye başlıyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Biden yönetiminin ABD tarafından Yemen’de 6 yıldır süren savaşta Arap askeri koalisyonuna verdiği askeri, siyasi ve lojistik yardımları sona erdireceğini duyurdu. Yemen’deki savaşı sona erdirmeye yönelik politikalar Biden’ın seçim vaatleri arasında da yer alıyordu. Yönetim aynı zamanda Suudi Arabistan’a silah satışını durdurmuştu.

ALMANYA'DAN ASKER ÇEKME İŞLEMİ DONDURULDU

Öte yandan Sullivan, Biden yönetiminin, Almanya'daki ABD askerlerinin geri çekilmesine ilişkin Donald Trump yönetimi zamanında başlatılan süreci dondurduğunu açıkladı.

110 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yemen’deki çatışmalarda şimdiye kadar 110 bin kişinin hayatını kaybettiğine inanılıyor. Birleşmiş Milletler, Yemen nüfusunun yüzde 80’inin korumaya ihtiyaç olduğunu söylemiş ve durumu dünyanın en kötü insani krizi olarak değerlendirmişti.