ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a: 'Sorunlarınızı diplomasiyle çözün'

ABD'den Türkiye ve Yunanistan'a: 'Sorunlarınızı diplomasiyle çözün'

ABD Dışişleri Bakanlığı ‘NATO müttefikleri arasındaki gerilimi arttırabilecek açıklamalar yararsız’ dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ege Denizi'nde askerden arındırılmış statüye sahip adaları işgal etmekle suçlayan Yunanistan'ı “Bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde tehdit etmesiyle ilgili ABD’den açıklama geldi.

“Yunanistan'ın bu adalar üzerindeki egemenliği sorgulanamaz” diye belirten ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm ülkelerin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, diplomatik çözüm mesajı verdi.

VOA Türkçe’ye yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı "Rusya'nın egemen bir Avrupa devletini yeniden işgal ettiği bir dönemde, NATO müttefikleri arasındaki gerilimi arttırabilecek açıklamalar bilhassa yararsız” ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, tüm tarafları gerilimi daha da arttırabilecek söylem ve eylemlerden kaçınmaya çağırdı.

"DİPLOMATİK YOLLARLA ÇÖZÜN"

ABD’nin tüm NATO üyelerini birlikte çalışmaya ve diplomatik çözümlere teşvik ettiğini savunan bakanlık, “NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliğin korunması ve farklılıkların diplomatik yollarla çözülmesi için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz” dedi.