ABD'den Suriye Tehdidi: Vurmaya Hazırız

ABD'den Suriye Tehdidi: Vurmaya Hazırız

Suriye ordusunun ilerlemesinden rahatsızlık duyan ABD, yine "kimyasal silah" üzerinden tehditlerde bulunuyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un, Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Nikolay Patruşev’e, Suriye'yi vurmaya hazır olduklarını söylediği belirtildi.

Bloomberg'de yer alan alan habere göre, Suriye'deki savaşın başından itibaren cihatçı çetelerle, emperyalistler tarafından ortaya atılan ve sürekli boşa çıkan "hükümet güçlerinin kimyasal silah bulundurduğu/kullandığı" gerekçesi üzerinden tehditte bulunan Bolton, ABD'nin "daha güçlü askeri eylemlerle yanıt vermeye’  hazır olduğunu" söyledi.

MİZANSEN GERÇEKLEŞTİRMEYİ PLANLIYORLAR

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise İngiliz 'Olive Group' askeri şirketinin eğittiği bir grup cihatçının, İdlib'de bir kimyasal saldırıdan sivilleri kurtarma mizanseni gerçekleştirmeyi planladığını belirtti.

iSputnik'te yer alan habere göre Konaşenkov, kimyasal saldırı mizansenleri düzenlenmesi için yabancı uzmanların İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine geldiğini söyledi.

Konaşenkov, ‘Beyaz Miğferler' grubu üyeleri gibi giyinen bir grup kişinin, mizanseni Ortadoğu'daki ve yabancı ülkelerdeki basına servis etmek için videolar çekmeyi planladığını da ekledi. 

CİHATÇILAR SALDIRACAK, HÜKÜMET SUÇLANACAK

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye'yi yeniden vurma hazırlığında olduklarını açıklamıştı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib'deki Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) militanlarının sivillere 'kimyasal silahla saldırıp' hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu belirtmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD, İngiltere ve Fransa "Suriye hükümetinin Doğu Guta'da sivillere yönelik kimyasal silah kullandığı" iddiasıyla 15 Nisan'da Suriye'deki bazı askeri hedefleri vurmuş ve Türkiye yapılan operasyonu "memnuniyetle karşıladığını" açıklamıştı.