ABD'den 'sınır güvenlik gücü' açıklaması: Bu bir ordu değil

ABD'den 'sınır güvenlik gücü' açıklaması: Bu bir ordu değil

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, SDG ile kurulacak 'sınır güvenlik gücü' ile ilgili açıklamasında, "Bu bir ‘ordu’ ya da geleneksek bir ‘sınır muhafız gücü’ değil." dedi.

IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde kurulan uluslararası koalisyonun ABD'li sözcüsü Albay Ryan Dillon, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile kurulacak "sınır güvenlik gücü" ile ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre, Dillon, daha önce "sınır güvenlik gücü" dediği oluşum için, "Bu bir ‘ordu’ ya da geleneksek bir ‘sınır muhafız gücü’ değil." ifadelerini kullandı.

Dillon açıklamasında oluşumun görevi için ise,  "Doğal Kararlılık Operasyonu Ortak Görev Gücü Suriye’de yerel güvenlik güçlerini eğitmeyi sürdürüyor. Bu eğitimin amacı yerlerinden edilmiş insanların geri dönüşü güvenliğini sağlamanın yanı sıra IŞİD'den kurtarılmış ve şu anda yönetimsiz olan bölgelerde yeniden ortaya çıkmasını engellemek" ifadelerini kullandı. 

Açıklamasında AKP hükümetinin tepkisine de değinen Dillon, "Küresel koalisyonun bir üyesi olan ve NATO müttefikimiz Türkiye’nin güvenlik endişelerinin son derece farkındayız. Türkiye’nin güvenlik kaygıları meşrudur. Suriye’deki IŞİD'i yenmeye dönük çabalarımız konusunda şeffaf olmayı sürdüreceğiz" dedi.